FÖRBUD MOT NAZISTISKA ORGANISATIONER INTE MÖJLIGT

“Lagstiftning måste vara sådan att den inte kan missbrukas av en högerextrem regering som inbegriper rasister och fascister som Sverigedemokraterna. Någon sådan lagstiftning är det sannolikt inte möjligt att skriva.

Det går helt enkelt inte att förbjuda rasistiska organisationer. Risken för negativa bieffekter är alltför stor.”

Bravo! Uppmuntrande att vänster-Svensson skriver så på sin blogg med anledning av att “jämlikhetsexperten” (jo jag tackar!) Kristina Wicksell från en organisation som kallar sig Make Equal vill att rasistiska och nazistiska organisationer ska förbjudas. I ETC förs en debatt om detta.

  2 kommentarer for “FÖRBUD MOT NAZISTISKA ORGANISATIONER INTE MÖJLIGT

  1. Lise Blomqvist skriver:

    En evig debatt. Förbjud rasistiska organisationer säger de naiva. Men vid närmare eftertanke visar sig hindren vara stora. Möjligheterna att arbeta under förklädnad är oändliga för vilken organisation som helst. Man kan t ex kalla sig schackklubb och ha dolda stadgar. Eller en bokklubb med ett utskott som studerar Mein Kampf etc, etc. Eller gruppen kan helt enkelt gå under jorden och träffas när/var/hur som helst.

  2. Leif Stålhammer skriver:

    Visst ! Så är det ju. Voltaires syn på saken gäller fortfarande. Sverigedemokraterna är ett högerparti som nu tävlar med M om vilka som är mest höger och med rötter i nazistiskt tänkande med det är tveksamt det idag – efter att ha städat – är ett fascistparti. Om så är röstar en stor del av folket här i Norberg på fascister, vilket jag inte tror man får gehör för i en diskussion.

    Invandringen är den stora frågan fortfarande för de som röstar på SD. Folk är oroliga för utvecklingen i landet. Här skulle vi behöva en polisstation för att hantera de problem typ “vardagsbrott” som nu inte kan hanteras. Polisen finns närmast i Fagersta och går på knäna inför mängden av uppgifter. Saknas utredare vilket leder till att utredningar läggs ner.

    Bondeförbundet hade på sin tid en hel del nazister i sina led, inte minst i Värmland utan att fru Lööf skriker så mycket om det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.