”Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Att detta kontrakt ska förändras och kulturen hanteras och ägas av några få, får allvarliga konsekvenser som i värsta fall hotar att nedmontera demokratin”, skriver Grethe Rottböl och Madeleine Hjort.

Läs hela artikeln på SVT-Nyheter/Opinion >>

Föregående artikelKHASHHOGGI-AFFÄREN OCH SAUDIARABIENS FRAMTID
Nästa artikelIrakkrigets faktiska förlopp

2 KOMMENTARER

  1. Det är väl en tidsfråga tills man privatiserar luften vi andas… att privatisera solen blir nog svårare. Tankar är ju sedan länge privatiserade. Annars skulle vi väl inte ha den värld vi har?

    Med Centerpartiet är allt, precis allt, möjligt. Var det inte i Solna som de dömde efter sharialagar? Var det också Naddebo? Heter han verkligen Naddebo? Bramstorp kastar sig nog fram och åter i sin grav. Själv hette jag Andersson fram till femårsåldern. Då bytte vi namn. Men det var väl inget fel med Andersson?

  2. Det diskuteras alldeles för lite om vad som händer i Biblioteksvärlden. Är numera pensionerad Biblioteksassistent. Tillhörde nog bland dom sista med den titeln. Besöker minst 2 bibliotek i veckan i Göteborg m o. Hur många vet att Bibliotekshögskolan i Borås hade mellan 2006-? inte litteratur som obligatoriskt ämne utan som tillval? Träffade flera sådana bibliotekarier, dom var
    för det mesta systemkunniga. Begreppet Folkbildning tror jag att jag inte hörde under mina år som anställd 1997-2014.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.