Ghouta kommer att falla. Det är budskapet. Och när det faller står Idlib med säkerhet på tur. Och sedan måste syrierna bestämma sig sig för hur den USA-kurdiska kontrollen av Raqqa ska brytas.

Läs Robert Fisks senaste analys av läget i Syrien.

Föregående artikelVästerlandets upprörda rop över Ghoutas belägring ekar ihåligt – vi kommer säkerligen inte att göra någonting för att rädda civila
Nästa artikelFRANS SMIDELS FILM OM MASSMOBILISERINGEN MOT IRAKKRIGET 2003

2 KOMMENTARER

  1. Vi får hoppas att al-Assad inte går på säkerhetsrådets finter, manipulerat som det är av USAmerika. Sverige är med och stöder, som vanligt.

    På tal om Sverige: Efter Löfvens senaste utspel framstår han mer och mer som en rysk påverkansagent. Han påstår som de gamla kommunisterna att ”samhället går att förändra”. Detta ger ju bränsle till NATO-förespråkarna. De kan nu tydligt visa på hur opålitlig han är Löfven.

  2. Syriska armén och ryssarna strider för fullt mot de olagliga terrorgrupper som tagit ett fast grepp om området i östra Ghouta. Terrororganisationerna Al-Nusra med flera har nu tagit gisslan vilket är tragiskt, men det finns bara en väg för regeringen Assad, fortsatt strid gata för gata med understöd av flygets bombningar.

    Resolutionen som togs i Säkerhetsrådet utesluter Al-Nusra och övriga terrorgrupper, viktigt att påpeka.

    De Vita Hjälmarna har försökt provocera ytterligare med anklagelser om användning av kemvapen, vilket ryska underrättelsetjänsten meddelade innan själva händelsen inträffade. Oklart om det verkligen hänt.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.