bokbild-perspektiv

I maj kommer boken Ett liv, en tid – 1884-1973 genom kameraögat. Bilden visar hur den kommer att se ut (enligt min Photoshopfantasi).

Arbetet med boken har pågått länge. När jag blev utslängd från mitt arbete i grundskolan 2005 kändes plötsligt min morfars orörda fotoarkiv som en möjlighet. Jag började skanna negativ som omväxling i arbetet med boken om min ”sorgliga skolavslutning”, Tack för idag, slut för idag. När den var klar med den sjönk jag allt djupare ner i fotomaterialet. Sedan ungefär ett år har jag såpass god överblick av materialet (8000 användbara bilder) att en struktur började framträda. Jag började se det som kapitel i en bok? En idéskiss skickades till några stora bildboksförlag, som artigt tackade nej. Men när jag skickade skissen till Warne förlag i Göteborg kom fort svaret att de var intresserade. Göteborgsanknytningen var för dem en fördel.

Baksidestexten blir preliminärt så här:

”1897 får Percy Lundwall från Limhamn sin första kamera och han efterlämnar vid sin död 1973 10 000 noga arkiverade bilder av sin samtid. Det är en tid där tåg och telefon binder samman världen och industrialismen skapar ett nytt samhälle. Konsten och litteraturen andas nya friare idéer men familj och konventioner styr fortfarande den unga människans livsval. I Percys bilder speglas hans tid, hans glädjeämnen och hans sorger. Boken är en unik dokumentär om en ganska vanlig mans liv och hans tid.”

Ett litet urval av bokens 200 bilder kan du ta del av här.

Boken kommer att säljas via förlaget, men även via de vanliga bokförsäljningskanalerna på nätet. Den kommer också att säljas via denna blogg. Priset blir preliminärt 300 kr (plus moms och frakt om man beställer här). Skicka mig ett mejl (knut@lindelof.nu) redan nu om du vill förhandsbeställa, så skickar jag den så fort den kommer från trycket. Det blir boksläpp den 7 maj 2013 på Galleri Canevaz på Vasagatan 5B i Göteborg.

Beställ!

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelGod Jul, men …
Nästa artikelÅret på bloggen
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.