Först tar de ditt facebookkonto, sen stoppar de ditt bankkonto

Facebook, Twitter och andra sociala medier bedriver som bekant en omfattande censur mot folk och åsikter som av en eller annan anledning har kommit på svarta listan. Det mest spektakulära fallet är Alex Jones och hans Infowars, men det väcker ingen oro hos vänstern, eftersom Jones är en storkäftad och högerorienterad pajas.

Men det är mycket korttänkt att betona detta. Dessa åtgärder kommer steg för steg närmare oss alla och när når dig finns det ingen kvar som kan protestera. Och nästa åtgärd från de stora monopolen är att ta ifrån dig dina intäkter. Det är mycket enkelt. Det är bara att spärra ditt bankkonto eller göra ditt kreditkort ogiltigt.

Kan de verkligen göra så? Ja, de inte bara kan. De har redan börjat. Nyligen beslöt Mastercard att författaren Robert Spencer i Jihad Watch skulle tas bort från betaltjänsten Patreon. Han fick ingen förklaring och hade inga möjligheter att överklaga. Spencer räknas av många som “islamofob”. Han citerades vitt
och brett av Breivik, så han är inte precis någon som vi på vänstersidan vill ta i med tång. Men hur som helst är han inte dömd för något brott, utom en interndom i Mastercard en “dom” han inte får ta del av.

Även om man tycker illa om mannen och det han står för, måste man se vartåt det barkar om det är monopolkapitalet som skall tilldela och frånta folk deras rättigheter. Om det först godtas, som i fallet Spencer, kan man ju ta aktionsgrupper mot GMO eller antikapitalistiska tidningar på nätet i nästa omgång, eller fackföreningar – eller enskilda personer som “skapar bekymmer”.

Om finanskapitalet lyckas med att avskaffa kontanter, kommer allt du skall leva på att gå via elektroniska tjänster, som alltså kan blockeras på ett ögonblick av dem som sitter på makten. Du kommer inte att kunna köpa ett bröd, du kommer inte att kunna köpa en bussbiljett eller betala hyran.

Och apropå makten: Vem är de största ägarna av Mastercard? De som läser steigan.no (eller lindelof.nu) blir väl inte precis överraskade när vi berättar att det är “the usual suspects”: Vanguard, Black Rock, Fidelity och State Street, just de som är de störste ägarna i alla stora medier i USA, i alla de stora bankerna och i de stora vapenindustrierna – och i de sociala medierna.

Vi rör oss snabbt mot det någon kallat en ny form av feodalism, där det är en kapitalistisk adel som bestämmer allt, och som inte kontrolleras av någon, och därför kan göra den vill.


Översättning till svenska: Bertil Carlman

... är läst 259 gånger!

  1 kommentar for “Först tar de ditt facebookkonto, sen stoppar de ditt bankkonto

  1. Leif Stålhammer skriver:

    Här i Norberg har man dragit in en av våra två bankomater nyligen. Ytterligare affärslokaler står nu tomma. Skall byggas om till lägenheter, ryktas det om.
    Stort knivslagsmål utanför mitt hus som ligger vid en av Norbergs ca fyra pizzerior. Det går bra för Sverge – som tåget, som hos oss är nedlagt. Och vi skrider till val för att utöva våra demokratiska rättigheter och få inflytande…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.