Fyra rullars rotationspressJustitiekanslern Göran Lambertz vill skrota Sveriges grundlag Tryckfrihetsförordningen (TF). Han argumenterar ivrigt för detta. Justitiekanslern är åklagare i tryckfrihetsmål och alltså den person som hanterar dessa ärenden. Han verkar tycka att det blivit svårt. Allt som yttras i offentligheten faller nämligen inte under TF, det har blivit så krångligt att skilja den ena sortens yttrande från den andra med all ny teknik. Hans ordningssinne säger ifrån. Lagstiftning ska vara modern, överblickbar och entydigt lätthanterad menar han.

FiB/Kultrufront har särskild erfarenhet av TF både i praktiken och i teorin. Vi har följt frågan genom åren och faktiskt bidragit till att TF från 1766 fortfarande gäller med sina klassiska principer som byggstenar. Därför har jag bemött Göran Lambertz i UNT 2007-10-27 ur just et

2007-10-27

Försvara Tryckfrihetsförordningen

Fyra rullars rotationspressJustitiekanslern Göran Lambertz vill skrota Sveriges grunddlag Tryckfrihetsförordningen (TF). Han argumenterar ivrigt för detta. Justitiekanslern är åklagare i tryckfrihetsmål och alltså den person som hanterar dessa ärenden. Han verkar tycka att det blivit svårt. Allt som yttras i offentligheten faller nämligen inte under TF, det har blivit så krångligt att skilja den ena sortens yttrande från den andra med all ny teknik. Hans ordningssinne säger ifrån. Lagstiftning ska vara modern, överblickbar och entydigt lätthanterad menar han.

FiB/Kultrufront har särskild erfarenhet av TF både i praktiken och i teorin. Vi har följt frågan genom åren och faktiskt bidragit till att TF från 1766 fortfarande gäller med sina klassiska principer som byggstenar. Därför har jag bemött Göran Lambertz i UNT 2007-10-27 ur just ett FiB-perspektiv. Du kan nå de flesta viktiga artiklar om det här på www.fib.se.

Föregående artikelEn systerdotterdotter
Nästa artikelMorgonens mediedos
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.