Lars Bern ger i detta samtal med Mikael Willgert i SWEBBTV sin syn på den svenska politiska situationen med kollapsade migrationssamtal. Men samtalet spinner vidare och tar upp situationen i hela välden, inklusive klimatkris, finanskris, energikris, mediekris, ekonomikris, miljökris… Man behöver inte instämma i alla tvärsäkerheter Lars Bern uttalar om afghanska pojkar i Sverige t ex, men han ger en relativt sammanhållen bild av vad som håller på att hända, en bild som inte får spridas via de stora medierna. Detta långa samtal borde kunna vara en utgångspunkt för diskussion utan skygglappar.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2648&v=e6PLPlZfobw&feature=emb_logo
Föregående artikelPalmemordet – Några frågor till Lars Borgnäs
Nästa artikelCoronalivet

7 KOMMENTARER

 1. Oj, jag hade inte förväntat mig att fibbaren Knut Lindelöf skulle vidarebefordra/uppmärksamma Swebbtv. Swebbtv är antiimperialistiskt och demokratiskt nationellt. Nej, man behöver inte instämma i alla tvärsäkra påståenden från Swebbtv. Precis som man inte behöver instämma i allt som FiB/Kulturfront förmedlar.

 2. Om Lars Bern menar att vår nuvarande statsupplösning är kopplad till vårt medlemskap i EU, och det menar han uppenbarligen, så borde han förorda att vi lämnar EU. Men det gör han inte.

 3. Hej, Karl Gunnar!
  Knut har tidigare presenterat och diskuterat såväl SwebbTV som Lars Bern, såväl här på bloggen som på FiB/Ks nätupplaga (hemsida) där han också är redaktör.

  Det är en fullkomligt lysande intervju som Mikael Willgert på SwebbTV gör med Lars Bern, där denne i full frihet får ta all heder och ära av främst det socialdemokratiska politiska etablissemanget (lokalt här i Sverige) och den till undergång förbestämda västliga imperiella samhällsordningen.

  Inte minst för de tydliga sanningar han tveklöst avslöjar kring de ”unga” (påstått 14-åriga) männen med grov skäggstubb från södra centralasien, som av obegriplig anledning här i Sverige benämns ”ensamkommande”.

  Men kanske allra mest för den på slutet presenterade världsliga huvudmotsättning, som nu framträder allt tydligare mellan den moderna kapitalismens huvudkrafter; ett kollektivistiskt Kina (i allians med Ryssland) utmanandes ett traditionellt privatkapitalistiskt USA (i allians med delar av EU) om kommandobryggan!

 4. Jag tycker att Lars Bern är alltför dystopisk. Varför skulle femhundra år av sydostasiatisk världsdominans vara det enda alternativet till de senaste 500 årens nordatlantiska världsdominans.

  Sannolikare är väl att det inte blir någon världsdominans alls. För det krävs förstås att vi kastar av oss vår union. Men vi vet ju hur lätt det var att bli av med den sovjetiska unionen för inte så länge sedan. Storbritannien visar vägen. Det gäller bara att förstå att vi lever i nationalstaternas och kapitalismens tid.

 5. Lars Bern presterar en bra mycket bättre analys av världsläget, än de flesta som idag passerar som vänster förmår. Ur led må tiden vara, men jag har sedan länge uppskattat Swebbtv som en utmärkt källa till alternativa nyheter och analyser. Inte minst rörande klimathysterin, som för tillfället dock har tagit en paus. Willgerts djupintervju med Expos chefsideolog om påstådd bindning till Vit Makt är också en liten pärla.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.