peder-bjork_520

I Uppsala gick Doctrinagymnasiet i konkurs härom veckan. 100-tals elever fick söka sig till nya skolor med allt vad det innebär av besvär och oro. Inte nog med detta. Skolans rektor Peder Björk passade i avvecklingsröran på att fuska till sin egen son högre betyg. UNT och  Expressen 2009-08-28 skriver om saken idag.

Finns anledning att förvånas av detta? Knappast. Betygen är ett konkurrensmedel mellan skolor numera. Det har uppmärksammats tidigare och Jan Björklund har inlett en kampanj för hårdare granskning och massrättning av centrala prov. Skolinspektionen växer nu till som hussvamp. Minns avskaffandet av SÖ på 90-talet för att befria skolorna. Suck …

Rektorn har i alla fall polisanmälts för någon slags maktmissbruk av socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten Erik Pelling. Han säger till UNT:

”Det är helt uppåt väggarna. Och eftersom Skolinspektion uppgav att de inte avsåg göra någon polisanmälan så har jag nu gjort det.”

Ohederliga rektorer finns förstås här och där, så mitt tips är att det kommer att få passera utan att någon drar några politiska slutsatser av händelsen.

UNT 2009-08-28 kan man läsa att folkpartisten Mohamed Hassan oroar sig för friskolornas rykte och vill satsa på en

”informationsinsats för att visa att Doctrinagymnasiet är ett undantag.”

Dubbelsuck … Det finns all anledning till oro.

Andra bloggar om: , ,

Föregående artikelHistorieförfalskning
Nästa artikelGe inga skattepengar till friskolor
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.