Fyrtiotalisternas ikoner räknas in

svenningsson falldin

Ulf Svenningsson letade fram några gamla Torbjörn Fälldin…

... är läst 478 gånger!

  5 kommentarer for “Fyrtiotalisternas ikoner räknas in

 1. Anders Persson skriver:

  Min första artikel här på lindelof.nu handlade om Putin som Rysslands Fälldin. Jag tycker den står sig ganska bra.

 2. Leif Strandberg skriver:

  Vi satt på Arlanda och väntade på flyget som skulle ta oss norröver. Det var min kompis Bengt och jag. Bengt är en särdeles arg kommunist från Kiruna. Arg, men mycket trevlig också. Då ser vi att Torbjörn Fälldin går förbi. Kamrat Bengt rusar efter honom och ber att få skaka hand (detta var innan säkerhetsvakternas och terrorhotens tid). Fälldin gav honom kardan och när Bengt kom tillbaka till mig sa han: ”Jag visste det. Fälldin hade de största arbetarnävar jag någonsin hälsat på.”

  Idag är det nog inte så många av våra politiker som har vare sig små eller stora arbetarnävar. Stefan Löfven är nog undantaget som bekräftar regeln.

 3. Mats Larsson skriver:

  Anders P!
  Påminn oss om när någon av Fälldins regeringar drev en systematisk, statligt organiserad doping av Sveriges främsta
  idrottare, i syfte att låta ”Vårt namn åter få flyga ärat över jorden”.

  (För att därefter kraschlanda).

 4. Anders Persson skriver:

  Mats L!
  Aj, aj, har jag varit humoristisk nu igen. Men det var för nästan två år sedan, innan jag fick klart för mig att sådant inte uppskattades av alla som följer den här sajten.

  Sedan förstår jag inte varför du kan tro att jag skulle försvara den ryska dopningen? Den och andra former av korruption anser jag är ett av landets huvudproblem, något som jag diskuterade med mina ryska vänner. Men eftersom jag inte hade några egna direkta eller indirekta erfarenheter, så avstod jag från att skriva om saken på lindelof.nu.

  Jo, förresten, en dag var det nära. Jag råkade bläddra i kommunisternas tidning (som var oläslig för mig) och mötte på en sida ett foto av Stalin, som inledde en artikel. – Here we go again, tänkte jag. Men när jag stavade mig igenom rubriken visade det sig vara en artikel om ”korruption”, och jag förmoda mot korruption.

  Så att de förhållandevis godlynta ryska kommunisterna mobiliserar ”Lille-Far” emot korruptionen säger något om den folkliga ilskan.

 5. Mats Larsson skriver:

  Anders P!
  Du klagar på att läsarna inte uppskattar din humor, för att sedan läsa min senaste kommentar som vore den gravallvarlig. Tips: det var den inte.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.