Glad Påsk!

Traktens påskkäringar och påskharen

Här ett litet med påskinl-ägg i all enkelhet. Här råder lugn och surfransonering. Vi ägnar dagarna åt läsning, korsord, snickeri, matlagning, måltider, kratta kvistar och skräp, klippa ner fjolårsblomställningar och rikligt med dygnsvila… Återkommer till snickeriet i ett senare inlägg.

De få barn som bor i vår lilla by, västra Uppskedika, hade dock mobiliserat alla sina påskresurser och knackade på vår stugdörr, överräckte en tecknad hare och fick lite påskgodis i korgen. Väl att någon håller på traditionerna.

Glad Påsk på Er alla bloggläsare!

  5 kommentarer for “Glad Påsk!

 1. Monica Löfberg
  2017-04-15 kl. 11:07

  Hej och Tack så mycket! Och Trevlig helg önskas till er från Harg!

 2. Anita Lilja-Stenholm
  2017-04-15 kl. 17:49

  Glad Påsk i kylan! -3 i Ängelsberg! Påskliljorna hukar sig liksom nytillkomna blåsippor i snåren!

 3. Leif Stålhammer
  2017-04-15 kl. 21:31

  Glad Påsk själv! Här i Norberg har det snöat och är kallt. Våren har tagit en paus. Men är det inte så med aprilvädret? Ni verkar ha det trevligt i er by. Själv ägnar jag påsken åt läsning och promenader. (Mikael Ludenfot av Mika Waltari, rekommenderas). Längtar efter värmen. Läste Mikael Nybergs tal till Stefan Jarl i Varberg. Mycket bra. Han berör frågan om konsten och och det alltmer utarmade arbetslivet. I den frågan finns sprängkraft och den länkar till frågan om hur dagens teater och film/TV-industri fungerar.

 4. Hans Andersson
  2017-04-15 kl. 22:05

  Glad Påsk från snöblask i Korsaröd! Vitsippor sedan länge som spön i backen.
  Som invandrad norrlänning hit ner är vitsipporna nog årets höjdpunkt. Inte minst utifrån att det nog är nästan halvmetern snö kvar i Lappland!

 5. Bo Persson
  2017-04-17 kl. 16:21

  Själv fångades jag nog mer av Leninpristagaren Stefan Jarls eget tal på Jan Myrdalsällskapets årsmöte i Varberg den 8 april än av Mikael Nybergs tal till honom. Men de var så olika att det kanske är dumt att jämföra dem.

  I övrigt kan man säga att årsmötet blev en framgång för JM själv. Han fick den skilsmässa han ville ha. I fortsättningen skall Jan Myrdalsällskapet och Jan Myrdalbiblioteket vara en institution och Leninpriset och Robespierrepriset en annan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *