Glad Påsk!

Traktens påskkäringar och påskharen

Här ett litet med påskinl-ägg i all enkelhet. Här råder lugn och surfransonering. Vi ägnar dagarna åt läsning, korsord, snickeri, matlagning, måltider, kratta kvistar och skräp, klippa ner fjolårsblomställningar och rikligt med dygnsvila… Återkommer till snickeriet i ett senare inlägg.

De få barn som bor i vår lilla by, västra Uppskedika, hade dock mobiliserat alla sina påskresurser och knackade på vår stugdörr, överräckte en tecknad hare och fick lite påskgodis i korgen. Väl att någon håller på traditionerna.

Glad Påsk på Er alla bloggläsare!

  5 kommentarer for “Glad Påsk!

 1. Monica Löfberg skriver:

  Hej och Tack så mycket! Och Trevlig helg önskas till er från Harg!

 2. Anita Lilja-Stenholm skriver:

  Glad Påsk i kylan! -3 i Ängelsberg! Påskliljorna hukar sig liksom nytillkomna blåsippor i snåren!

 3. Leif Stålhammer skriver:

  Glad Påsk själv! Här i Norberg har det snöat och är kallt. Våren har tagit en paus. Men är det inte så med aprilvädret? Ni verkar ha det trevligt i er by. Själv ägnar jag påsken åt läsning och promenader. (Mikael Ludenfot av Mika Waltari, rekommenderas). Längtar efter värmen. Läste Mikael Nybergs tal till Stefan Jarl i Varberg. Mycket bra. Han berör frågan om konsten och och det alltmer utarmade arbetslivet. I den frågan finns sprängkraft och den länkar till frågan om hur dagens teater och film/TV-industri fungerar.

 4. Hans Andersson skriver:

  Glad Påsk från snöblask i Korsaröd! Vitsippor sedan länge som spön i backen.
  Som invandrad norrlänning hit ner är vitsipporna nog årets höjdpunkt. Inte minst utifrån att det nog är nästan halvmetern snö kvar i Lappland!

 5. Bo Persson skriver:

  Själv fångades jag nog mer av Leninpristagaren Stefan Jarls eget tal på Jan Myrdalsällskapets årsmöte i Varberg den 8 april än av Mikael Nybergs tal till honom. Men de var så olika att det kanske är dumt att jämföra dem.

  I övrigt kan man säga att årsmötet blev en framgång för JM själv. Han fick den skilsmässa han ville ha. I fortsättningen skall Jan Myrdalsällskapet och Jan Myrdalbiblioteket vara en institution och Leninpriset och Robespierrepriset en annan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.