Globel Times, en kinesisk dagstidning som anses stå den kinesiska kommunistpartiet nära, kommenterar Sveriges beslut att inte tillåta Huawei vara med och bygga ut det svenska 5G nätet. De skriver bl a att ställa upp på USA:s anti-Kina-kampanj kommer oundvikligen att skada de ekonomiska och handelsmässiga relationerna med Kina och utgör en risk för svenska företag i Kina. De påpekar att Kinas handel med Sverige står för en obetydlig del av Kinas totala export. Medan omkring 10.000 svenska företag gör affärer med Kina och  mer än 600 svenska företag är närvarande i Kina.

De kinesiska myndigheterna kan omöjligen undvika att inte besvara Sveriges mobbing av Huawei. Även utan motåtgärder mot svenska företag har Sveriges hänsynslösa agerande kastat en skugga över Sveriges ekonomiska relationer med Kina och investeras förtroende.

Läs hela artikeln

Föregående artikelSVT-DOKUMNENTÄR
Nästa artikelPÅL STEIGAN OM VALET I USA: HÅRFINT TAPP FÖR TRUMP?

2 KOMMENTARER

  1. Om Sverige hade velat vara vasall åt USA för sådär 30 år sedan, hade det varit korkat. Att välja att vara vasall idag är mycket, mycket korkat.

    Men Sverige har bestämt sig för detta och det kommer i varje fall generationen efter mig att få känna av. Om ändå vår överhet något förstått vad som är bäst för Sverige ur ren kapitalistisk synpunkt. Undras vad Wallenbergklanen tycker? Suck!

  2. För två år sedan tog regeringskansliet fram ett underlag: Kina och Sverige – stärkt samverkan för en hållbar framtid. I sammanfattningen skriver man bl a att det är både nödvändigt och önskvärt samverkan inom innovation, utbildning och forskning. Hur går det med det när Huawei och ZTE utestängs från 5G-utbyggnaden? Här är länk till rapporten.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.