Arkivbild på Bill Gates, medordförande i Bill & Melinda Gates Foundation, som gav en exklusiv intervju med Xinhua i Seattle, USA, den 13 november 2019. (Xinhua/Qin Lang)

Kinas president Xi Jinping har skickat ett brevsvar till Bill Gates, medordförande i Bill & Melinda Gates Foundation, där den amerikanska företagsledaren skrivit om den nya coronavirussjukdomen (COVID-19).

I sitt brev daterat den 20 februari skrev den kinesiske presidenten: ”Jag uppskattar djupt Bill & Melinda Gates Foundations generositet och ditt solidaritetsbrev till det kinesiska folket vid ett så viktigt tillfälle.”

Gates sade i sitt brev den 6 februari att hans stiftelse har åtagit sig upp till 100 miljoner US-dollar i akut finansiering, varav en stor del kommer att stödja Kina att stärka epidemiologisk forskning, akut infektionsforskning och forskning och utveckling av läkemedel, vacciner och diagnostik.

Nyhetsnotisen i Global Times (översättning av Bertil Carlman)

Föregående artikelGÖRAN VÄRMBY: ”VARFÖR SÅ UPPRÖRDA?” MITT SVAR PÅ KRITIKEN
Nästa artikelVårt behov av tröst…

3 KOMMENTARER

  1. Bra att se att den kinesiska ledningen tillhör den del av mänskligheten som inte tror att Bill Gates vill orsaka massdöd för att han gillar vaccinationer.

  2. Att en president skickar ett brev till en rik knös, är det så mycket till nyhet?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.