GÖRAN VÄRMBY: ”VARFÖR SÅ UPPRÖRDA?” MITT SVAR PÅ KRITIKEN

Några – enligt min åsikt – belysande utdrag ur en lång artikel:

“Via media förstorades denna nyhet (Climatgate) upp och blev ‘förstasidesstoff’ i de flesta media, såväl i Sverige som i andra länder. Och här har vi ett stort problem: medias enligt min mening mycket ensidiga rapportering som i stort sett enbart för fram alarmistiska nyheter. Det räcker med att någon rapporterar en temperatur på +18 grader på Antarktis (för några dagar sedan) så blir det en stor nyhet via Guardian, TT, Expressen med flera stora media. Utan att berätta var, när, hur.

Att temperaturen mättes på ön Seymour Island som i och för sig är en del av Antarktis, och ligger ca 150 mil från själva fastlandet nämns inte. Motsvarar Umeå under sommartid eftersom det är sommar nere vid Sydpolen och Antarktis. Inte ens i SVT/Rapport nämns några detaljer. Ingenting nämns heller om att temperaturen är ca minus 30 grader över större delen av kontinenten. Vid Sydpolen var det minus 41 grader.

Detta är ett mycket tydligt exempel på varför jag börjat bli skeptisk till de larm som kommer hela tiden i media, många gånger via IPCC inför en klimatkonferens.

Att det skulle råda konsensus bland alla forskare är en myt. En granskning av det vetenskapliga stödet för detta visar att slutsatsen inte håller. Det påstås att 97 procent av alla forskar är eniga om klimathotet. Detta är oerhört dåligt kontrollerat.

NASA gjorde en undersökning om forskarnas inställning 2013.

I en av de viktigaste undersökningarna – av fyra stycken – (av Cook et al) visas att denna ‘sanning’ bygger på en analys av 11.944 artiklar. I själva verket har hela 66,73 procent av artiklarna ‘ingen åsikt’ (‘no position’), och räknas inte med i slutresultatet.

Med andra ord så visar denna undersökning att av 11.944 artiklar, så var det bara 64, motsvarande 0,54%, som uttryckligen höll med om att människan är den huvudsakliga orsaken till klimatförändringarna.

Läs hela Göran Värmbys artikel

... är läst 1176 gånger!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.