”Det verkar som risken är överhängande att ett amerikanskt debattklimat snart drar in över Sverige och åstadkommer ytterligare polarisering inom ännu ett samhällsområde. Kommer ordet klimatförnekare snart ges samma makt att stämpla ut avvikare som smädelsen rasist?”

Så inleder Ann Charlott Altstadt en artikel i Aftonbladet den 16 maj >>

Föregående artikelVILKEN AGENDA HAR ”KLIMATUPPRORET”?
Nästa artikelBrittiska Secret Society drev på för första världskriget

2 KOMMENTARER

  1. Kan det bli så mycket sämre än så här? Thunberg blir för Altstadt inte en person vars budskap ska tas på allvar, utan istället en projektionsyta för Altstadts anekdotiska soppa. I allt väsentligt deltar Altstadt i en högerpopualistisk antiGretahype av just den karaktär som hon tillskriver sina påstådda motståndare.

    Det är en lögn att påstå att Thunberg bara talar om klimatet och därtill en lögn att det handlar om Thunberg. Skolstrejkerna är på många håll mer omfattande än i Sverige men budskapet är det samma, det är hela världsmiljökrisen man tar upp, inte bara klimatet. Därtill kräver Thunberg en ändring av det ekonomiska systemet och kritiserar de direktörer hon träffar för att de gör vinster på miljöförstöring. Att det finns en välorganiserad storföretagsanknuten miljölobbyism som censurerar Thunbergs systemkritiska budskap är väl belagt- i 50 har alarmism och moralism används, se boken Gröna Kapitalet.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.