Hade tänkt att säga det som ingen hittills sagt, nämligen att Jan Guillou visst skrivit om sina kontakter med KGB i memoarerna (sid. 306). Nu slipper jag det. Efter att Per Gudmundson i en ledare i SvD ohederligt citerat och antytt att Guillous kommunism låg bakom att han skyddade KGB och avslöjade CIA, förklarar Guillou det hela själv idag i SvD på ett utmärkt sätt.

Andra bloggar om: , , , ,

Föregående artikelSexualundervisning
Nästa artikelOmar bildar parti
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

6 KOMMENTARER

  1. Jag fick också reda på det i en läsarkommentar, trots att jag läst boken ganska noga. Så kom han själv i Svd idag. Men du var kanske först.

  2. Per Gudmundsson är också ett intressant ämne i sig själv, som ett juvenilt högerfenomen. Därav är det klockrent av Guillou att hålla huvudet kallt, det vinner han mycket på. Tack för länktipset!

  3. Gudmundson är redan känd för konsten att klippa och klistra för att få ihop önskad bild av verkligheten ..!

  4. Jo, Ida D, så gör vi ju alltid. Det som då blir lackmustestet på åsikter är ju om våra önskningar stämmer med verkligheten. När det gäller vännen Gudmundson på SvD snubblar han ofta redan i portgången och så även här.

    Kristoffer Ejnermark har helt rätt i sin bedömning. Det gäller att hålla huvudet kallt. När det blåser är det också bra att hålla i det, annars kan det fara i väg.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.