Än biter den Guillouska eggen

guillouco_520

Min granne här i norra Roslagsskogarna Jan Guillou är inte lika brilliant i alla sina skriverier och framträdanden längre. Häromsistens gav han sig på bloggvärlden, av vilken jag är en mycket liten del. Det där begriper han sig märkligt nog inte på. Men djävligt bra är han ofta. Som idag i Aftonbladet. Han skriver:

“Summan av detta [ett resonemang om privatskolor] blir tyvärr att invandrarbarnen får betala priset.
    Rent politiskt finns annars bara en anständig hållning. Att alla svenska barn skall ha rätt till en demokratisk skola med samma undervisning för alla.
    Men den som önskade sig en sådan god, och enkelt genomförbar, reform har inget parti att rösta på.
    Jag antar nämligen att Mona Sahlin inte heller i denna fråga har någon uppfattning.”

Det här är huvudet på spiken. Men vem bryr sig om vad Jan Guillou skriver? Inte etablissemanget i alla fall. De blir möjligen en smula sårade, men de riskerar ingen kritik från sina “klasskamrater”. Vanliga väljare bryr sig däremot, och i Aftonbladets läsarskara finns många av den sorten.

Jag kan inte längre räkna hur många gånger jag skrivit om just detta. Men aldrig i Aftonbladet, DN, SvD eller andra viktiga tidningar förstås. Bara här på bloggen och i små obetydliga tidningar där Guillou startade sin karriär. Därför tackar jag Jan Guillou för denna dagens pärla. Än biter den Guillouska eggen.

Andra bloggar om: , , , , ,

  1 kommentar for “Än biter den Guillouska eggen

 1. Ida D. skriver:

  Han är bäst!

  En riktig pärla!

  Jag missar inte en enda artikel han skriver och inte heller en enda bok.
  I alla fall hade jag tur att han skrev på “Madame Terror” 🙂

  … men batteriet i min kamera tog slut 🙁 Jag önskade så mycket en bild med honom.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.