HAN VILL KÖPA VINGAR FÖR PENGARNA

Svenska regeringen och SAAB jobbar tätt samma för att kränga JAS-Gripen till Botswana. På det personliga planet har de växt ihop till ett väloljat team.

Jan Nygren, samordningsminister i Göran Perssons regering, blev 2007 vice vd i Saab för att direkt efteråt bli ordförande för FMV som nu agerar mellanhand i affären med Botswana. Statssekreterare Gunnar Wieslander (M) fick en vd-tjänst i Saab. Jonas Hjelm (S), som förhandlade fram Saudiavtalet (där Saab fick en order på fem miljarder) åt förvarsminister Leni Björklund, är i dag chef för Saabs marknadsavdelning och sitter i företagets ledningsgrupp. Före detta statssekreteraren på näringsdepartementet Peter Nygårds blev styrelseledamot i Saab. Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens pressekreterare Sebastian Carlsson och Ann Wolgers är i dag kommunikatörer på Saab och 2016 blev den före detta överbefälhavaren Sverker Göranson rådgivare åt Saab.”

Donald Boström redogör i Aftonbladet idag för hela soppan och varför svenska skattebetalare riskerar att betala notan för SAABs och regeringens vapenaffärer.

... är läst 984 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  1 kommentar for “HAN VILL KÖPA VINGAR FÖR PENGARNA

  1. Bengt Svensson skriver:

    Är det denne man som är Stefan Löfvens föredöme. De verkade trivas bra ihop sist de träffades.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.