HAN VILL KÖPA VINGAR FÖR PENGARNA

Svenska regeringen och SAAB jobbar tätt samma för att kränga JAS-Gripen till Botswana. På det personliga planet har de växt ihop till ett väloljat team.

Jan Nygren, samordningsminister i Göran Perssons regering, blev 2007 vice vd i Saab för att direkt efteråt bli ordförande för FMV som nu agerar mellanhand i affären med Botswana. Statssekreterare Gunnar Wieslander (M) fick en vd-tjänst i Saab. Jonas Hjelm (S), som förhandlade fram Saudiavtalet (där Saab fick en order på fem miljarder) åt förvarsminister Leni Björklund, är i dag chef för Saabs marknadsavdelning och sitter i företagets ledningsgrupp. Före detta statssekreteraren på näringsdepartementet Peter Nygårds blev styrelseledamot i Saab. Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens pressekreterare Sebastian Carlsson och Ann Wolgers är i dag kommunikatörer på Saab och 2016 blev den före detta överbefälhavaren Sverker Göranson rådgivare åt Saab.”

Donald Boström redogör i Aftonbladet idag för hela soppan och varför svenska skattebetalare riskerar att betala notan för SAABs och regeringens vapenaffärer.

  1 kommentar for “HAN VILL KÖPA VINGAR FÖR PENGARNA

  1. Bengt Svensson
    2018-04-26 kl. 18:00

    Är det denne man som är Stefan Löfvens föredöme. De verkade trivas bra ihop sist de träffades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.