Handjagare mot oljeransonering?

å bilden syns min senaste dyrgrip, en handdriven gräsklippare. Bland nyheterna i går läste jag att Trump nu hotar att bomba den petrokemiska industrin i Iran. Kanske blir det oljeransonering, så jag åkte till Jula i Norrtälje och köpte en ”handjagare”. Det växer i gräsmattorna så det knakar här på landet, så…

Tobbes nya handjagare

Med Trumpens olika utspel mot Iran kanske detta bara var ett sätt att ”prata upp” oljepriset (som proffsen på börsen uttrycker det) så att USA:s oljeskifferindustri får större chans att exportera sin dyra olja.

Men det finns en enklare förklaring, men inte lika spännande. Min motorgräsklippare på landet började ryka och spotta ut olja, så jag lämnade in den för service och fick beskedet att jag tidigast kan få tillbaka den om en vecka. Så just nu är min nyinköpta handjagare min bästa vän.

... är läst 203 gånger!

(Visited 10 times, 1 visits today)

  3 kommentarer for “Handjagare mot oljeransonering?

 1. Henrik Linde skriver:

  För några år sedan beslöt vi att ge vår lilla gräsmatta på 4×9 m frihet att på egen hand förvandla sig till en äng. Den innehöll redan många andra arter än gräs men viktigast var att hålla maskrosorna stången vilket gick med envishet och en grov skruvmejsel som verktyg. De första blommor som flyttade in var gullvivorna som också är de första som återkommer varje vår. Sedan kom förgätmigej, teveronika och bellis. Några liljekonvaljer har försökt etablera sig vid den skuggigaste väggen men verkar inte riktigt trivas. Just nu börjar prästkragarna slå ut och snart är det dags att hålla några promenadstigar öppna, vilket jag gör med en vanlig häcksax. Så småningom blir det dags att avverka allt mer och mer av odlingsytan så att ängens växter får börja på nytt nästa vår. Glöm då inte att gullvivornas frön behöver lång tid på sig innan de är klara att spridas för att ge nya plantor nästa år.

 2. Jan Arvid Götesson skriver:

  Henrik har rätt. Det bästa vore att lägga ned all så kallad trädgårdsskötsel på privat och kommunal/statlig mark, och sköta marken som naturpark. Varje område som inte nyttjas intensivt för annat nödvändigt eller förnuftigt ändamål (potatisodling, järnväg, fotbollsplan) kan vi omvandla till naturpark. Det behöver inte innebära total förvildning; många områden behöver givetvis en skötselplan som föreskriver vissa ingrep såsom röjning.

 3. Terje Måløy skriver:

  Artikkeloverskriften morsommere på norsk, der håndjager defintivt ikke har betydningen gressklipper.

  Oljen som kanskje må ransioneras, er i så fall petroleumsgelé/vaselin.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.