Här är argumenten …

… mot svenskt engagemang i Nato och USAs operationer i Mellanöstern och förstås för att USA ska dra sig ut ur dessa länder. Missa alltså inte denna suveräna CNN-intervju med Tulsi Gabbard, amerkansk kongressledamot från Hawaii. Hon vet vad hon talar om, hon har nämligen varit yrkesmilitär och nyligen erhållit majors rang. Denna klarsynta yrkeskvinna framför här ett stycke elementär folkbildning, som också borde erbjudas samtliga nordiska länders regeringar och alla andra i ansvarig ställning och med ansvar för får framtida säkerhet.

  5 kommentarer for “Här är argumenten …

 1. Benny Åsman skriver:

  Märkligt hur din entusiasm är ensidig. Hon har inte ett ord att säga om Irans, Hezbollhas, iransk shiamilis och inte minst ryskt flygvapens närvaro i Syrien. Jag känner till försvaret. “De har ju bjudits in av en legitim regim”. Så förvandlas en 40-årig familjediktatur till en “legitim” regim. Med åren blir alltså alla diktaturer “legitima”. Har du glömt bort att USA ingrep i Sydvietnam på inbjudan av regimen i Saigon. Enligt “folkrätten” hade generalerna i Saigon “rätten” på sin sida. Eller?

 2. Dennis Nilsson skriver:

  Tulsi Gabbard är bra. Mer av sådana människor uppe i toppen behövs. Ett kommande president-ämne …

 3. Dennis Nilsson skriver:

  Benny Åsman!
  Har du verkligen lyssnat och hört vad Tulsi Gabbard har att säga?

  De “metoder” som tillämpats tidigare av maktens män och kvinnor i USA har varken fungerat i Afghanistan, Irak och Libyen. De har bara skapat kaos, elände, misär och död för folkflertalet.

  Så varför skulle de “metoderna” plötsligt fungera i Syrien?

 4. Knut Lindelöf skriver:

  Benny!
  “Legitima” regimer är klart definierat i folkrätten. Al-Assad är en sådan, vad du och jag än tycker om den. Utan islamisterna, stödda och beväpnade av USA (via ombud), hade al-Assads grymma försvarskrig inte kommit till stånd. Då hade familjediktaturen kunnat regera vidare och så småningom avvecklas på ett eller annat sätt under lugnare former. Man var inne i en förändringsprocess som avbröts. Det fruktansvärda pris som nu får betalas av Syriens befolkning är för högt. Det borde även du kunna inse.

  Denna officer ser klart att USA är dömt att förlora även detta krig. Hennes viktigaste punkt är att USA till varje pris måste undvika en öga-mot-öga-situation med Ryssland, ett världskrigsläge. Kan vi inte bli överens om det Benny? även om det finns andra skumma intressen inblandade i spelet runt Syrien. Vi samlar ju namn mot värdlandsavtalet och ett svenskt Natomedlemskap tillsammans.

 5. Anders Persson skriver:

  Benny!
  Regimen i Sydvietnam var helt legitim och hade att utkämpa ett inbördeskrig. De hade helt legitim rätt att begära hjälp från vem som helst. Men dessa inbjudna hade inte behövt acceptera inbjudan. Enligt ”folkrätten” hade generalerna i Saigon i detta avseende faktiskt ”rätten” på sin sida.

  Likaså hade enskilda tjeckoslovakiska politiker “rätten” att bjuda in Warschawapaktstrupper 1968. Dessa politiker hade bara att svara inför tjeckoslovakisk lag för sitt tilltag. Svenska politiker löper dock inte denna risk. De har ju på klar parlamentarisk väg i förhand öppnat vägen för inbjudan av utländska trupper.

  Kanske blir det dags för mig, innan jag går bort, att skriva en uppföljare till min bok (1981), nu med titeln Den farliga hjälpen 2?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.