HÄR SKA NAZISTER DEMONSTRERA UNDER BOKMÄSSAN

Tack vare den enorma uppmuntran nazismen fått av debatten om årets Bokmässa blir det nu antagligen bråk på gatorna i Göteborg.

Den lilla tidningen som tidigare år har haft sitt oansenliga lilla bås på mässan, som få har lagt märke till, har nazister fått luft under vingarna och mobiliserat stort.

Läs om vad som förestår i dagens GP

... är läst 572 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  14 kommentarer for “HÄR SKA NAZISTER DEMONSTRERA UNDER BOKMÄSSAN

 1. Ingvar Erlandsson skriver:

  Angående “Den lilla tidningen som tidigare år….” Jag uppfattar det nog som så att det är “Kulturmarxismen” i allmänhet NMR demonstrerar mot snarare än FiB/K:s återkomst på Bokmässan.

  Folket i Bild/Kulturfronts monter på Bokmässan i Göteborg i år har numret F 01:26. F står för F-hallen, vilken ligger på andra våningen, 01 betecknar vilken gång i hallen och 26 är själva monternumret.

  FiB/K:s monter ligger granne med signeringsmonter där många spännande författare lär figurera.

  Fri entré kommer att lottas ut bland de som anmäler sig att delta i monterns prenumerantvärvning, minst fyra timmar (och vilken dag) senast den 20:e september.

  Prenumerantvärvning (som det också går bra att anmäla sig till) kommer också att ske på utsidan av mässan, dock inte vid entrén mot Skånegatan den 30/9 mellan kl 11-13:30 då vi fokuserar på att uppleva den mediainitierade improviserade iscensättningen av gatustrider som i 1930-talets Berlin.

  Kontaktperson: Ingvar Erlandsson, ingvar.e@hotmail.se, 0702111291.

  Vi ses i Göteborg!

 2. Lise Blomqvist skriver:

  Ingvar Erlandsson!
  Jag tror du missuppfattar. Det var det obetänksamma “författarupproret” mot lilla Nya Tider som gav nazisterna reklam och råg i ryggen. En alternativ bokmässa anordnas och den annonserar nu om att vara “fri från fascister”.

  De som protesterade mot den lilla tidningen på mässan har nu istället åstadkommit en gigantisk nassedemonstration genom stan.

  Mycket sorgligt.

 3. Ingvar Erlandsson skriver:

  “Gigantisk”? Redan nu?

 4. Knut Lindelöf skriver:

  Ingvar E!
  Vad är det du försöker säga?

  “Angående ‘Den lilla tidningen som tidigare år…’ Jag uppfattar det nog som så att det är ‘Kulturmarxismen’ i allmänhet NMR demonstrerar mot snarare än FiB/K:s återkomst på Bokmässan.”

  Eller är det bara ett lite skruvat sätt att värva folk till FiB/K-montern?

 5. Lise Blomqvist skriver:

  Ingvar E!
  Ordet “gigantisk” syftar på själva demonstrationsvägen. Kolla gärna kartan!

  Just när staden är full av utländska och inhemska kulturpersonligheter och journalister ska nazisterna verkligen se till att synas.

  Ett antal författare ville hindra deras yttrandefrihet inne på mässan. Det tar de nu igen i stor skala.

 6. Ingvar Erlandsson skriver:

  Vilka alternativ (vis av erfarenhet) hade polisen?

 7. Knut Lindelöf skriver:

  Om du frågar mig tror jag de hade flera alternativ: Inget tillstånd under bokmässan. Andra vägar än från Skånegatan (utanför Sv Mässan) förbi just synagogan. Möte vid Härlanda tjärn eller på Saltholmen. Allt av ordningsskäl.

 8. Lise Blomqvist skriver:

  Grejen är inte att eller var de demonstrerar. Grejen är att det var de protesterande författarna som lockade fram eländet.

  För att vara tydlig: Protestaktionen mot nazisttidningens lilla bås på mässan var onödig och kontraproduktiv.

 9. Ingvar Erlandsson skriver:

  Det konstaterade Mattias Wågh (på sitt sätt) redan i augusti 2016.

  Men vad hände med yttrandefrihetens “Voltaireska kärna”? Är det polisens uppgift att dessutom bedöma dess relativa relevans i varje givet fall?

  När dom nu anser sig, i det aktuella fallet, ha koll på ordningen
  – efter att ha ändrat marschvägen för att ha bättre flankbevakning
  – och ha konstaterat att Synagogan fortfarande ligger kvar fyra kvarter bort från marschvägen
  – och konstaterat att Göteborgs kommun inte påbjudit firande av Yom Kippur i hela city.
  (Vilket Allan Stutzinsky kanske gärna hade sett. För att inte tala om en viss (trollande) ambassad).

  Facts are friends.

 10. Knut Lindelöf skriver:

  Bra av Mattias Wågh!

 11. Lise Blomqvist skriver:

  Ingvar Erlandsson!
  Jag förstår ingenting. Vad är det du vill diskutera?

 12. Hans-Erik Montelius skriver:

  Går det att transportera nazisterna till bokmässan i en gallerförsedd cirkusvagn av jätteformat försedd med en “megapool” där “nazister” kan roa sig och svalka av sig om vädret tillåter? Väl framme vid bokmässan anordnas en simtävling för allmänheten att utmana valfri nazist i kappsim. Segraren belönas med fritt inträde till mässan. Förloraren får utmana nytt motstånd och samma procedur upprepas osv. tills tävlingen är avslutad.

  Väl inne på mässan får utmanare och nazister vid en anordnad speakers corner hålla ett anförande i ämnet hur j**** dum får man bli innan det är dax att förstå att man borde ha gått hem för länge sen? Publiken får sedan avgöra i en sluten omröstning vem som ska börja gå hem först.

  Sist ut från denna drabbning belönas med en specialdesignad t-shirt limited edition med texten “årets loser Bokmässan Göteborg 2017”.

 13. Hans-Erik Montelius skriver:

  Jaha så var det med det! Bra nyheter… tack vare Knuts blogg! Nazisterna får inte marschera förbi Göteborgs synagoga och vid Bokmässan med sitt demonstrationståg! Tänk att de blir så rädda för det jag skrev tidigare här om att få åka cirkusvagn samt kunna tvingas ta på sig en t-shirt med ofördelaktig text!?

  Nordiska motståndsrörelsen får alltså inte demonstrera på den tänkta färdvägen säger demonstrations-förvaltningen! Nya oroligheter är att vänta kanske?

  Min gallerförsedda cirkusvagn står alltid beredd att ta emot nazisterna om de inte snällt lyder! Vi får allt vänta tills allt är över innan champagnekorkarna flyger i luften.

  För att citera Jacob Dahlin (avliden) nöjesprofilen och journalisten på Sveriges Radio TV och Rysslands största export någonsin sångerskan “Alla Pugatjova” om det är någon som minns fortfarande?.. Skål tamejfan!

 14. Roland Sten skriver:

  Bra alla som skrivit! Nu ska nazisterna ut! Jag tror personligen inte att dessa nazister ens med GPS hittar till Bokmässan! Det är iallafall ruskigt att det fortfarande förekommer flaggor med hakkors och andra attiraljer märkta med nazisymboler i ett land som Sverige.

  Lagstiftningen släpar efter! Men ej att förglömma så är det gamla gubbar, riktigt gamla och kanske någon kvinna också? – jag vet inte säkert, som är ansvariga för att vi inte kommit längre, utan att helvetet har legat dolt i alla år! Alltså inte glömt för vi ska alltid komma ihåg vårt förflutna, självklart är det så!

  Lägger ut frågan till någon. Kan det vara så att flertalet av dessa ungdomar använder nazismen för att kunna legitimera våldet?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.