HISTORISKT GENOMBROTT FÖR AVTAL OM KASPISKA HAVET

Pål Steigan

Ännu ett viktigt möte som du inte kommer att höra om i norska (eller svenska) medier: Presidenterna i Ryssland, Iran, Aserbajdsjan och Turkmenistan undertecknade den 12 augusti 2018 ett avtal om Kaspiska havet. Förhandlingarna har försiggått (inte föregått – se kommentar nedan) av och till sedan 1996, men nu har det alltså äntligen kommit till ett avtal.

Läs hela artikeln på steigan.no >>

  3 kommentarer for “HISTORISKT GENOMBROTT FÖR AVTAL OM KASPISKA HAVET

 1. Christer Lundgren skriver:

  Efter att nyligen ha läst en klok artikel om ordförståelse på denna blogg, kan jag inte avstå från följande lilla anmärkning:

  Förhandlingar kan föras eller pågå, men föregår gör de bara ett resultat eller en annan händelse eller med gott exempel.

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Du har mer än rätt Christer! Det var en slarvig översättning från norska. Ska ändra…

 3. Leif Stålhammer skriver:

  Om all denna olja och gas skall upp och förbrännas, vilket tyvärr kommer att ske, minskar möjligheten att rädda “vår” civilisation ytterligare ett snäpp. Krigsmakten behöver all olja som kan uppbringas.

  Ännu går inga hangarfartyg (i och för sig redan omodärna) på fossilfritt bränsle, inte jetplanen heller. Sen har vi alla fraktfartyg som går på tjockolja och går på grund här och där. Och, framför allt: PRIVATBILISMEN som måste räddas till varje pris. Därav myten om elbilarnas påstådda miljövänlighet. Huvudsyftet med el-/miljöbilar är inte miljön utan att rädda privatbilismen och hela den livsstil som den står för i vårt fragmentariserade samhälle.

  Någon sa att en Tesla som lämnar bandet har redan ett miljöavtryck som är lika stort som en Mercedes diesel som gått 16.000 mil. Detta kan jag inte personligen gå i god för. Men jag tror det ligger en del sanning i det. Tror det var en norrman som undersökt saken. De har ju massor av Tesla, med stora förmåner för ägaren. Tesla = Ikon

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.