Du får här en mycket intressant genomgång av hur pengar blivit något helt annat än vad vi alla lärde oss i skolan. Därtill får vi reda på hur privata banker blivit de stora kreditgivarna och profitörerna på detta nya penningsystem. Sverige har gått i täten för denna utveckling och vi har idag flest miljardärer per capita (över 500 stycken) i världen och inkomstklyftorna i Sverige är nu djupare än i Ryssland. Ett samhälle med djupa ekonomiska klyftor genererar kriminalitet och våld.

Föregående artikelTEXT TV 27 JUNI
Nästa artikelVi har blivit ett folk av undersåtar

9 KOMMENTARER

 1. Häromdagen när jag åkte buss så stod det på en affisch att det dör ett barn varannan minut p g a
  smutsigt vatten. 30 varje timma och 720 varje dygn. Hur länge skall detta vansinne hålla på?

 2. Helt skruvat och ingen i vår främsta folkvalda församling höjer rösten och ifrågasätter girighetens skadeverkningar på en, som det var tänkt i förgången tid, väl planerad och gemensam samhällskonstruktion.

  Och inte nog med detta totala misslyckades utan även förtöjningarna har synbart släpp till fördel kriget, som numera helt dominerar i mening att vara det fredsbefrämjande budskapet, så illa att följsamheten är nära total där inga andra röster hörs i det öronbedövande bruset av vapenskrammel.

  Dessvärre vill jag mena att uppkomna skadeverkningar är ett gemensamt ansvar när så mycket blivit fel på den fina grundplatta som modiga män och kvinnor förberedde för en framtida möjlig social och stabil byggnadskonstruktion. Därtill fanns en genuin tanke om demokratiskt hållbara fackverk mot yttre påverkan.

  Att göra om och göra rätt
  är inte alltid, helt enkelt lätt
  när mycket vill ha mer
  som intresse bland allt fler.

  Möjligen vi får se-kanhända
  insikten når en annan ända
  och att det finns ett litet hopp
  innan klimatet sätter stopp

 3. Programmet får snudd på lysande kritik av Sanna Thorén Björling i Dagens Nyheter 28/6: Cervenkas lektion i ekonomi gör mig förbannad. Och det är inte pianisten-budbäraren hon är arg på utan budskapet. Värt att lyssna på.

  Apropå inget så noterar jag att min Brf fått elstöd enligt årsredovisningen. Det är bara det att vi har fast avtal med fasta priser fram till 2024 men man får väl tacka ändå.

 4. En sorglig betraktelse.
  Hur kunde det bli så? Vems är ansvaret? Vilka lät det bli så här?
  … och förresten vad gjorde Du för att hindra det?

  Att minska antalet
  fattiga genom att öka
  antalet rika är i vart
  fall originellt…

  Problemet med
  fattiga människor är
  också att de är fattiga
  och medmänniskor…

  Det värsta problemet
  är kanske inte att några blivit
  rika utan att andra måste
  vara fattiga…

 5. Ett förtydligande. Träffade en äldre kvinna på bussen idag som var mycket miljömedveten. Den organisation som affischerar på bussar om hur många barn som dör av smutsigt vatten heter Water Aid.

 6. Nu har jag gjort ”Dagens goda gärning”. Har skickat iväg nog 25 @ med länken på Cervenkas sommarprogram. Väntar med spänning på svar. Uppmanar läsare av lindelof.nu följa mitt exempel så får vi se vad som händer.

 7. En skillnad mellan Amerikanska och svenska miljardärer är att i USA är det sedvana att den med stora förmögenheter också donerar betydande summor till goda ändamål. Exempel Bill Gates donationer till medicinsk forskning. Svenska miljardärer verkar mer snikna, jag har inte hört om några väsentliga sådana donationer. Lions Club är inte riktigt i den dimensionen.

 8. Har fått 5 svar på mitt utskick av länken till A Cervenkas ”sommarprogram” bl a av Robert Nyberg och FiB/K:s ordförande + några lokala kompisar.

 9. På SVT-PLAY finns en norsk serie EXIT i 24 avsnitt om rikedom i Norge. Med start 2019. De är mångmiljonärer och småbarnsföräldrar – med en omättlig aptit på våld, sex, droger och insideraffärer.

  Och här kommer en recension i P1-programmet OBS!
  Även denna bok behandlas:
  Rune Lykkeberg: Vesten mod Vesten. Informations forlag, 2019.

  9:47 min – tor 06 feb 2020
  När västvärldens glashus krackelerar.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.