Klipp ur Aftonbladet webb

Så låter rubriken i Aftonbladet den 12 mars. Men faktum är att situationen är mycket allvarliga för de svenska soldaterna i den så kallade Tajibasen i Irak. Ingen skadades, men man bara hukar sig och försöker hålla sig undan. Vad har de där att göra?

Hultqvist säger till TT: ”Sverige fördömer gårdagens attack på Tajibasen i Irak. Två amerikaner och en brittisk soldat omkom. Flera skadades. Sverige har trupper på Tajibasen och vår personal stöttar med befintliga resurser på plats för att hantera den allvarliga situationen. Ingen svensk personal har skadats. Försvarsmakten har kontinuerlig kontakt med förbandet. Vi har direktkontakt med försvarsmakten och följer utvecklingen noga.

Detta är oacceptabelt. Vi vet ännu inte vem som står bakom attackerna. Vi kan konstatera att detta var en planerad attack med ett stort antal avfyrade raketer mot basen.

Försvarsmakten gör löpande utvärderingar av säkerhetsläget för de svenska soldaterna i de internationella insatserna.”

Aftonbladet (TT) 12 mars 2020

Detta sker bara ett par dagar innan det officiellt meddelas att Sverige nu ska skicka upp till 250 soldater för att hjälpa Frankrike att försvara sina intressen i Sahel (Mali).

Föregående artikelViral video avslöjar israelisk praxis att beslagta och skända palestinska kroppar
Nästa artikelEtt fiasko under uppsegling? Medan Coronan sprider sig fattas beslut utan tillförlitliga data
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

2 KOMMENTARER

  1. Har någon berättat för Hultqvist att Iraks regering & parlament har sagt att utländska soldater inte är välkomna i landet? Det var för ett par månader sedan, men H:s fattningsförmåga kanske är lite trög? Den dagen en svensk soldat i Irak får en raket i skallen är det en ockupationssoldat som träffas – tar H och hans chef Löfven ansvar för det?

  2. Hultqvist vet exakt vad han gör och säger, i detta fall. Han säger och gör det som måste sägas och göras utifrån regeringens fastlagda politik gällande den transatlantiska länken. Här är det inte frågan om några individuella piruetter, det är vasallpolitik gentemot USA/Nato.

    Men naturligtvis kan denna politik komma att ändras. Frågan är bara vad som skall ändra den?

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.