Tre personer med olika ingångar på Afghanistanproblematiken samtalade igår på ABF i Stockholm om hur den svenska militära insatsen ska värderas.

Lars-Gunnar Liljestrand, ordförande Afghanistan-Solidaritet; Anna-Karin Johansson, generalsekreterare i Svenska Afghanistankommittén (SAK)
samt Maj Britt Theorin, tidigare riksdagsledamot, Europaparlamentariker och nedrustningsambassadör.

Den ständigt närvarande filmaren Franz Smidek har filmat och redigerat.

Föregående artikelGuillous välslipade kniv
Nästa artikelSocialdemokraternas interna skolstrider

1 KOMMENTAR

  1. I gårdagens Rapport https://www.svtplay.se/video/13757760/rapport/rapport-25-maj-19-30?start=auto fanns, 6 minuter in i sändningen ett förhållandevis intressant reportage om de ”drygt 20-tal” som verkar i norra Afghanistan med att hjälpa USA och NATO att bekämpa ”terrorn”, dvs den lokala gerillan. Man fick ett intryck av att den djupt inkompetenta och korrumperade afghanska regeringsarmén inte skulle klara sig många dagar utan denna utländska ”hjälp”. För en tid sedan hade gerillan dödat 140 av deras soldater i ett anfall på deras förläggningar. Det ledde till ett veckolångt förbud för de drygt 20 svenska deltagarna att lämna lägret . En intressant fråga är: -Om gerillan i sin nästa räd också dödar de drygt 20 svenskarna, hur skulle det påverka opinionen här i landet för och emot det svenska engagemanget?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.