I väntan på valvakan

Sista söndagen före valet är det tyst och stilla i Financial District. Men stans hantverkare har jobbat på övertid de senaste dagarna med att barrikadera ett antal inrättningar i finansdistriktet. Där vill de inte riskera sina skyltfönster på valvakan. Jag tror inte de behöver oroa sig, men kanske vet de något som inte jag vet.

... är läst 523 gånger!

  3 kommentarer for “I väntan på valvakan

 1. Bertil Carlman skriver:

  Häromdagen var jag på lunch för min svåger som fyllde 80 år. Han konstaterade torrt att svenska massmedia, inklusive public service, inte gjort något för att dölja vilken presidentkandidat som ”borde” bli vald. För egen del är jag övertygad, mest på känn vilket kan vara dåligt, att Sverige som stat lagt sig i valet i USA långt mycket mer än vad ”Putin” gjort. Om min svåger, som tycker att Ryssland är ett hot mot Sverige, så tydligt ser detta ställningstagande och tycker illa om det, ja då är jag övertygad om att många svenskar blir mindre och mindre benägna att lita på rådande information. Visst är det bra?

  Det som svenska massmedier, inklusive public service, blir tvungna att berätta om rörande eftervalshändelser i USA kommer väl också att ytterligare visa för vanligt folk vad det är för sorts stat som en Ann Christin Linde och en Carl Anders Peter Hultqvist med flera, tycker att Sverige skall sätta sin lit till.

  Jag ser fram emot Bengt Svenssons rapporteringar.

 2. Ulf Carlsson skriver:

  Notan för BLMs plundringar, vandaliseringar och mordbränder i ett antal av USAs städer lär ligga på två miljarder dollar. En valvinst för Trump kommer förmodligen att innebära en fortsättning på sådana aktiviteter. Att sätta upp plywood som skydd för butiker är väl då att se som ett billigt hinder mot plundrare.

 3. Arne Nilsson skriver:

  Och vinnarna i USA-valet är Wall Street och det militärindustriella komplexet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.