Advokat Rolf Andersson
Advokat Rolf Andersson

Så här skriver advokaten Rolf Andersson på sajten BEVARA ALLIANSFRIHETEN:

Nato består ytterst av medlemsstaternas egna styrkor och särskilt inrättade insatsstyrkor, vilka medlemsländerna förser med manskap. Militäralliansen har inga förutsättningar att enas snabbt och motstå överraskande attacker mot ett enskilt land.

För Sveriges del gäller det att under alla omständigheter med egna resurser återställa ett starkt invasionsförsvar och en god beredskap.

Natos så kallade försvarsgaranti är inte något att stå efter. En anslutning till alliansen exponerar Sverige för avsevärda risker som vi inte skulle ha något inflytande värt namnet över.

Rolf Andersson går igenom argumenten från svenska Nato-förespråkare om att ett medlemskap skulle innebära att andra Nato-stater enligt § 5 – inklusive USA – skulle bistå Sverige militärt vid ett angrepp med någon slags automatik (en försvarsgaranti). Detta visar sig vara bluff. Läs hela artikeln!

 

Föregående artikelDen heliga rörligheten
Nästa artikelSD regeringsbildare 2018?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Kanske förekommer jag Grönköpings Veckoblad när jag, inspirerad av UNT skriver:

    I akt och mening att stärka den svenska militära beredskapen har Hans Majestät Konungen i nåder anbefallt att handgranater så snart som möjligt ska räknas som VAPEN och inte bara, som den svenska fredskärleken hittills krävt, ”brandfarlig vara”. Må den lede ryssen darra inför den fasta svenska beslutsamheten att försvara sig till varje pris!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.