Israel medlöpare förföljer, förvirrar och hotar…

Mot bakgrund av det som händer runt Gazas gränser både i öster och i väster är det kanske inte helt förvånande att det även hos oss förs ett lågintensivt krig mot palestinavänner. Förra året i juli hotades bloggen och jag och nu händer det igen. Ett obehagligt mejl med förtäckta hot om att Mossad ska ta itu med mig etc anlände i morse.

En mycket vänlig och uppskattande person (Roland Sten), sitter hemma i Arvika (ip-adressen pekar dit) och skriver på sin dator till min blogg. Ni som brukar läsa kommentarer känner säkert igen namnet. Under andra halvan av maj månad har han postat 23 kommentarer med devot beröm till allt och alla. Till slut började jag och andra undra vad denne rövslickande kommentator kan vara ute efter, varpå jag kontaktade honom via mejl (roland.sten@speedmail.se).

I en följande mejlväxling föreslog han att vi skulle träffas över en kopp kaffe och prata lite mera privat. Jag förslog Ofvandahls i Uppsala, för jag ville se om personen fanns på riktigt. Men det blev inget av, han hade svårt att hinna p g a sitt krävande jobb som läkare, så han gled enkelt ur min lilla fälla.

Efter detta bytte han identitet och utgav sig för att vara Stefan Einhorn (vars far Jerzy överlevde Förintelsen och var en känd svensk läkare) med ny mejladress (einhorn.stefan@speedmail.se). Han förklarade att Roland Steen/Sten/Stein möjligen var den kände med samma namn som också överlevt Förintelsen tillsammans med hans (SE:s) far. Efter en snabbkoll på nätet fann jag att den riktige Stefan Einhorn hade en annan e-postadress. Jag har förstås meddelat den riktige SE att en falsk S.E. agerar på nätet.

I sitt senaste (sista hoppas jag) blir han åter hotfull och skriver (alltså i Stefan Einhorns namn):

”Jag vet numera att du har judiskt påbrå. På din mors sida om jag minns rätt. Men tagit avstånd från judendomen […] Tyvärr Knut Lindelöf så kan du inte din egen historia, även om du arbetat som lärare och journalist. Ditt rykte är inte det bästa har jag fått veta! Jag går inte in i några detaljer eller diskussioner med dig. Behövs inte, vill inte.

Avslutningsvis så har säkert Roland tänkt besöka dig! Är det inte så? Om du har tur så gör han inte det? Jag har ju jobbat tillräckligt länge med människor och har gedigen bakgrund som du vet. När jag första gången läste ditt email såg jag bristerna och genomskådade dig direkt!

Det är inte för att du är antisemitisk… Jag vet så mycket om hur saker ligger till när det gäller tillkomsten av staten Israel. Du har säkert viss sorts folk runt dig, men inget som jag vill gå in närmare på. Då det är hemligstämplat…  Det är allt jag kan säga.

Du har även hängt ut vad jag sett på sociala medier någon person som heter Libriska med texten om jag minns rätt? Hot, skrämsel som vapen eller liknande. En polisanmälan har också gjorts av dig Knut och det är offentlig handling. Utredningen visar att det inte kan påvisas att mossad skulle varit inblandat.

Sedan får du leva med att det inte kommer att hjälpa med alla skyddsmekanismer som bommar och lås som skydd och allt annat som hittas på för att skydda din verksamhet!”

Det är alltså samme person som agerade mot bloggen och mig i juli förra året. Jag har därför raderat alla kommentarer med denna avsändare. Ovanstående är kanske inte brottsligt, men trots allt hotfullt. Att israeliska agenter (anställda eller frivilliga) finns lite varstans vet vi. Men att någon i denna kategori ägnar mig och min blogg så mycket uppmärksamhet är ändå förvånande och faktiskt skrämmande. Personen ifråga har verkligen snokat igenom vad jag skrivit och ser mig som en svekfull jude, en som inte förstår hur det gick till när Israel bildades 1948.

Det andra i denna sak är att denne person använt sig av Stefan Einhorns identitet för att vilseleda och hota mig. Hur kul är det för Stefan Einhorn? Det kan väl ändå inte vara tillåtet. Finns det något brottsligt i detta?

Det vore förstås intressant att veta vem denne person är. Finns han i Arvika? Eller jobbar han på annat sätt från något annat ställe? Förmodligen. Går det att spåra vem som äger olika e-postadresser? Jag frågade supporten på speedmail.se och fick besked om att så inte är fallet, med mindre än att polisen frågar.

Så, här lever vi i ett rättslöst tillstånd. Bedragare kan röra sig fritt, fejka, luras och hota mycket enkelt. Risken att bli upptäckt är 0 (zero).

... är läst 315 gånger!

  7 kommentarer for “Israel medlöpare förföljer, förvirrar och hotar…

 1. Dennis Zackrisson skriver:

  Otäckt, Knut! Jag kommer väl ihåg våra funderingar förra året.

  I det här konkreta fallet finns det bara en sak som hjälper slutgiltigt. Och det är att montera ner den sionistiska statsbildningen och återgå till läget som det var 1947 rent statsrättsligt. Därefter se till att offren för bildandet av den s k judiska staten får full ersättning intill sista levande och nyfödd ättling för det av många godkända brottet. Sedan får väl de boende i området (givetvis efter verkställd återflyttning för dem som vill) ta ställning om hur de ska ha det framledes och någon sorts ”tvåstatslösning” kan väl då också finnas med på diskussionsprogrammet.

  Sedan kanske det finns hopp om någon sorts lösning för slutlig fred såväl på Mellanösterns olika slagfält som här i bloggosfären.

 2. Jasper Cato skriver:

  Rent ut sagt för jävligt. Den som egentligen kan agera är Stefan Einhorn. Så länge inte hoten blir mer preciserade mot dig personligen, är det svårt att komma till rätta med sionist-troll. Stå på dig, du är uppskattad här. Låt inte någon hasbara påverka dig att självcensurera, eller minska din kritik av Israel.

  Ditt inlägg betraktar jag som en klar markering i detta.

 3. Hans Norebrink skriver:

  Otrevligt, men agerar proffs så klantigt? Kan det var någon blådåre, nån total idiot? Kritik av Israel är väl knappast någon bristvara, så varför skulle det väcka så mycket uppmärksamhet?

 4. Hans Andersson skriver:

  Det finns två alternernativ. En halvtokig mytoman eller en person med onda avsikter. Ditt beslut. Min uppfattning är att du bör göra polisanmälan.

  Har haft tankar att denna märkliga figur på något sätt bara är to much. Mytomana inslag finns, en seriös Mossad-agent utmärker sig inte på det sättet.

  En stolle mest troligt. Om det gick att spåra upp honom vore det bra. Men anmälan oavsett.

  Fullt stöd till dig Knut.

 5. Björn Nilsson skriver:

  Kopplingen i texten till rubriken är svag såvida du inte kan påvisa att staten Israel verkligen är den styrande handen bakom vad den här gynnaren har för sig. Någon med tvivelaktig identitet uttalar något som möjligen kan klassas som olaga hot, men är det på eget initiativ, eller på uppdrag? Och varifrån kommer uppdraget? Fler israelkritiska bloggare än du borde drabbas om det är en samordnad kampanj som styrs från Israel och syftar till att skrämma kritiker till tystnad. Är det däremot en enskild person som ger sig på en annan kan man ju tänka sig att det rör sig om en ’frilansande’ israel-nätkrigare som arbetar på eget initiativ.

  Hur som helst: stå på dig!

 6. Dennis Zackrisson skriver:

  Det finns de som kan skaffa fram all nödvändig information för att gå vidare och agera (polisanmälan, enskilt åtal, utomrättsliga åtgärder m m), men de vill givetvis ha betalt för sina (kanske i alla detaljer inte helt lagliga metoder i efterforskningsarbetet). Jag kan tänka mig att finansiera undersökningen för att på något sätt gå vidare med den (utanför det rent journalistiska, alltså)!

 7. Hans Andersson skriver:

  Hedersamt av Dennis. Det finns seriösa och duktiga privata förtag som kan göra en förundersökning, inte minst identifiera personen.

  En formell anmälan av Knut och när privatsnoken hittar honom kan det kanske bli en polisiär förlängning. Dessutom lär väl Stefan Einhorn göra en polisanmälan. Samordning. Fråga?

  Min bedömning är att det är ett rejält olaga hot, subtilt uttryckt med ett mycket kraftfullt underliggande hot ”Sedan får du leva med att det inte kommer att hjälpa med alla skyddsmekanismer…”, inget vanligt högljutt gapande och öppet aggressivt fyllehot som oftast står för att någon tillfälligt flippat ur. Dessutom är det ett återkommande upprepat hot, ingen tillfällighet med andra ord.

  Dennis har rätt det finns ex tidigare poliser som med stor skicklighet driver privata utredningar med bra resultat. Inom lagens råmärken är ett krav naturligtvis.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.