“Jag borde haft förstånd att säga nej”

pengarNu är SEB-chefen Annika Falkengren uppriktigt ledsen för att chefernas löneförhöjning blev fel kommunicerad. “Jag borde haft förstånd att säga nej.” Vad ska man säga? Sju miljoner istället för nio kan väl inte spela någon roll, men det är ju ändå ganska mycket pengar. Hon kanske upplever att hon får problem nu. Kanske måste hon se över sina utgifter och dra ner på konsumtionen, dra in på appanget till närstående, minska utbyggnaden av villan och kanske till och med sluta köpa aktier i SEB.

Det här är väl ändå ett allvarligt krissymptom. En riktig karl hade aldrig backat från krav på löneförhöjning. Hon har dragit ner toppcheferna från sin piedistal och visat svaghet. Typiskt kvinnor.

Eller är det i själva verket ett sätt att få hela svenska folket att förstå krisens allvar. Med uttalandet “Jag borde haft förstånd att säga nej” visar hon vägen för alla andra att gå med på frysta löner. Kan jag avstå från två miljoner kan väl ni andra avstå från några futtiga tusenlappar.

Läs vad andra bloggar skriver om: , , ,

... är läst 338 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  3 kommentarer for ““Jag borde haft förstånd att säga nej”

 1. Jinge skriver:

  Den där dokusåpan ter sig bara osmaklig. Rent generellt är löner på 500 000.- / månaden ett uttryck för ett rent förakt. Jag har ingenting emot att högutbildade och väl kvalificerade har vare sig bra lön eller hyfsade pensioner. Men jag kan för mitt liv inte förstå varför en bankdirektör skulle ha nio miljoner i årslön och ett pensionsavtal som ger honom/henne 147 miljoner kronor. Jag hoppas att det skadar banken, folk vill inte bli pissade på.

 2. Crister skriver:

  Jinge: Du skriver “folk vill inte bli pissade på”. Ändå stiger Moderaternas opinionssiffror. Med glada hälsningar från ett nerpinkat folk. Förklara det, den som kan.

 3. Bo Zackrisson skriver:

  Excesserna i styrelserummen är hemska att skåda, men de drabbar å andra sidan ingen fattig. Många tycker det är stötande med alla dessa många miljoner. Är man en glad och ung pensionär, tillika före detta fackförbundsordförande, kan man väl hanka sig fram på en dryga mille i styrelsearvode. Smulorna från de rikas styrelsebord är inte heller att förakta:

  https://blogg.passagen.se/millimetervagor

  Bästa hälsningar
  Bosse

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.