JAG TAR ANSVAR!

Ursus Poeticus, den poetiske björnen, sticker stundom nosen utanför idet och utdelar björnkramar i rimmad eller orimmad form. Ibland kan företeelsen kallas dagsvers när det är aktuella händelser som berörs. Som varande en snäll björn hoppas U. Poeticus att ingen makthavare känner sig träffad, trampad på tårna eller på annat sätt besvärad.

Herr statsministern står framför spegeln på sitt kontor: ut med bröstet in med magen, beslutsam min, fast blick, granitkäke … men så börjar han leta efter något!

Jag är redo att ta ansvar!
Jag tvekar inte att ta ansvar!
Nu tänker jag banne mej ta ansvar!
Nu tar jag …
… ansvar …
… men …
… var är mitt ansvar?
Det är ju borta!
Nån jävel har tagit mitt ansvar och stuckit!
Ansvarslöst!

Var det den här jäkeln som tog ansvaret?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.