Jan-Inge – jinge

jinge.se och bilderblogg.se pågår en konstig diskussion om Mohamed Omar. Den handlar säkert mycket lite om Omar, men desto mer om att Jan-Inge Flücht för en tid sedan sålde domänen och namnet jinge.se till Anders Romelsjö.

Jan-Inge Flücht har de senaste åren gjort ett betydande bloggjobb och skapat landets bästa och mest besökta “vänsterblogg”. Han uppgav som skäl till att försäljningen av jinge.se att han inte längre orkade hålla på att producera blogginlägg i den takt han gjort under flera år. Han ville ha mer tid till fotoblogg och annat.

Flücht kritiserar nu sin efterträdare på sin andra blogg bilderblogg.se för att denne “dammat av” Mohamed Omar. Det här framstår av någon anledning som mycket viktigt för Flücht, men är ganska poänglöst. Vad är han då ute efter? Uppenbart vill han misskreditera sin efterträdare. Kan det vara för att återerövra alla vanemässiga jinge-besökare till sig själv på bilderblogg.se?

Hans agerande gentemot Anders Romelsjö döljer antagligen att han efter försäljningen fått abstinenssymptom efter att ha sålt ut sin upphöjda bloggarposition som ju jinge (Jan-Inge) skänkte honom.

Jag har lagt en kommentar på hans bilderblogg om saken, som han förmodligen inte tar in.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , ,

... är läst 598 gånger!

  11 kommentarer for “Jan-Inge – jinge

 1. Björn Nilsson skriver:

  Som bildrapportör från Syrienmötet kände jag mig trampad på tårna av suddiga anklagelser om nazisammanhang och ställde en fråga till Flücht om det, men den försvann givetvis.

 2. Dennis Zackrisson skriver:

  Jinge är ju en långsint jävel om vilken man kan säga att med sådana vänner behöver Palestinierna inga fiender!

 3. Anders Romelsjö skriver:

  Jag sände kommentaren nedan till Jinges https://jinge.se igår kl 10.40, men den blev inte införd. Det är långtifrån första gången Jinge vägrar ta in relevanta kommentarer av mig och andra. Detta är rimligen en tydlig överträdelse av vanlig Netikett. I somras skrev han ett osakligt, nedsättande blogginlägg om ett fel jag som ganska ny och ovan bloggare gjort, utan att informera mig. Min kommentar blev inte accepterad.

  Man kan undra om det är bra Netikett att starta en ny blogg med namnet https://jinges drygt 2 månader efter det att han sålt bloggen https://jinge.se till mig, vilken jag köpte efter stor tvekan i juli. Jag har undvikit dessa frågor och försökt fokusera på blogginläggens innehåll. Men nu tar jag till vara möjligheten att ge ytterligare information.

  Ang abstinenssymptom: Jinge sa till mig flera gånger inför försäljningen av bloggen att han skulle upphöra med politiska kommentarer. Han påstår i dag på eftermiddagen att han sänt kommentarer till https://jinge.se, som inte släppts fram. Detta är fullständigt oriktigt.

  Kommentaren som ej accepterades på Bilderblogg igår förmiddag:

  Jag publicerade alla tal på svenska från manifestationen mot kriget mot Syrien 4/11. Mohamed Omar var föreslagen som talare av “Föreningen Syriens stödkommitté för demokrati”, en av de två arrangörerna. Jag har liten kännedom om M Omar sedan tidigare, hörde talas om honom i somras. Har förstått att det är en kontroversiell person som gjort saker som ska kritiseras, och vidare att han skriftligen och muntligen gjort självkritik. Pga kritik tog jag faktiskt bort talet efter ett knappt dygn. Annonsen: Såg den ej. Hade förstås stoppat den om jag sett detta, om jag vetat hur man gjorde.

 4. Kerstin skriver:

  Ja Omar tog ställning så att han kom att hamna i antisemitlägret, efter Israels bombningar av Gaza, i en fullständigt förståelig men obetänksam ryggmärgsreaktion. Då kritiserades han kraftigt av bl.a. Jinge, som väl portade honom på sin blogg och tog bort länkar till hans blogg därifrån.

  För ett halvår sedan framträdde Omar och bad offentligt och mycket eftertryckligt om ursäkt för sina tidigare ställningstaganden och menade att han nu insåg att han gjort fel och att han, istället för att stödja palestiniernas sak medverkade i att stjälpa den.

  Jag ansåg att han därmed hade “sonat” sina synder och att man inte hade anledning att mobba eller utesluta honom ur bloggemenskapen i och med detta. Det anser jag fortfarande. Jinge har uppenbarligen inte kunnat förlåta dock.

 5. Pierre Stjernfeldt skriver:

  Jag har lärt känna Mohamed Omar på Facebook och måste säga att känner stor respekt för honom trots hans tidigare övertramp… Han är inte riktigt lika felfri som mig, men vem är det… Han kommer ut med en bok om Syrienkriget snart som jag ser mycket fram emot att få läsa. Han har gjort ett gediget solidaritetsarbete för det syriska folket.

  Stoppa kriget och stoppa sanktionerna mot Syrien!

  mvh Pierre Stjernfeldt

 6. DZ skriver:

  Tja, som de någorlunda belästa väl känner till har jag sedan länge varit fast förankrad i det som ovan beskrivs som “antisemitlägret”. Jag tar det med ro, eftersom jag vet att det inte finns någon “antisemitism” i den reella världen, utan att detta enbart är en tankekonstruktion.

  Detta är något vi givetvis kan diskutera och om jag bara för en otvetydig definition av s k “antisemitism” kan vi sätta igång, när som helst och var som helst. Men då ska vi hålla oss till konkreta saker och helt avstå från de olika slags djävulsutdrivning, som de om detta tjatande brukar pyssla med.

  De någorlunda belästa vet också att jag tar ett bestämt och kraftigt avstånd från alla former av judehat, vilket är något som existerar i den konkreta verkligheten. Det har dock mycket lite att skaffa med moderna hänvisningar till s k “antisemitism”, vilket betyder någonting annat.

  Mohamed Omars självkritiska opus med blinkning till den brittiske opieätaren de Quincey är (som vanligt) oftast briljant skrivkonst, men frågan om “antisemitismen” är ytligt behandlad.

 7. Anders Svensson skriver:

  Fast det är inte den mest besökta. Sen juni 2012 har min blogg varit mest besökt och mest läst av vänsterblogagrna i Sverige.

 8. Tommy Sjöberg skriver:

  Hur orkar ni engagera er i dessa personfrågor, lägg energin i den inhemska debatten innan SD kidnappar hela arbetarklassen istället. Vem bryr sig om vad herr Flücht tycker?

 9. DZ skriver:

  Hur orkar en oengagerad lägga sig i denna debatt? Är det inte bättre att tänka lite innan man skriver?

 10. Tommy Sjöberg skriver:

  Oengagerad? Är det ett bevis på engagemang om man lägger tid på herr Flüchts person.

  DZ tror du att du är en rikskändis bland tänkare när du endast använder initialer. Är det inte förnuftigare att välja andra barrikader att slåss på.

  Vi är många som inte bryr oss. Tänka lite innan, vilket förakt av en rikskändis.

 11. Jan-Inge Flücht skriver:

  Upptäckte inlägget först idag, känner mig road trots den tidiga timmen. Beträffande Romelsjö så anser jag att jag gjorde ett misstag beträffande hans förmåga, jag har häpnat ett stort antal gånger över hans Putin- och rysslands-beundran. Själv så är jag socialist, men Ryssland är inte ett socialistiskt land, inte heller landets president.

  Ja visst, det var ett misstag att sälja Jinge.se, men jag var evinnerligt trött på att ägna mig åt politiska kommentarer i ett läge där sossar och andra borgerliga politiker ångar på. Jag var korkad som trodde att Romelsjö var ngt slags socialist, men mitt omdöme var väl avtrubbat på grund av att jag var så in i bomben less på bloggskrället.

  Idag har jag 500-800 dagliga besök på Bilderblogg.se och vissa dagar så struntar jag helt i att skriva. Det passar mig bäst, även om jag inte kan låta bli att spana på “Putinkramarbloggen”, min gamla Jinge.se…

  PS Min gamla blogg Jinge.se SUGER verkligen nu-för-tiden… 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.