”Myrdal har inte gjort nåt gott för vänstern. Han har bara varit en black om foten för vänstern. Han kommer de närmaste dagarna att hyllas av myrdalskultens bloggar och sajter som nästan alla blivit tummelplatser för rasism och invandrarfientlighet. Det är skönt att han gått ur tiden och snart kommer att följas av de 20 år yngre kultanhängarna. Det kommer att bli ytterligare en befrielse när dessa reaktionära bloggare som kallar sig vänster tystnar för gott.”

Ord från en hängiven socialist? Du kan alltid googla rätt på vem om du har lust.

Föregående artikelLENNART PALM: SVERIGE SOM SLAGFÄLT
Nästa artikelHELGE SONTAG: HUR KÄNNS DET IDAG PETER HULTQVIST?

5 KOMMENTARER

 1. Men så skriver också ”Svensson” (Varmt och rättframt från vänsterflanken) ”Inget han nånsin skrivit har haft någon som helst betydelse för mig.” Och då visar Svensson upp sig som en lögnare. Det räcker med Svenssons alla kommentarer om Jan M för att se att denne haft STOR betydelse för Svensson. Det har fått honom att tycka illa om… Läs här.

  Ur min synpunkt skulle man kunna skriva att det som Svensson där skrivit klart visar att han är en goddagspilt av ordinärt snitt som inte anar hur komplicerad världen är, och hur viktigt Jan M:s arbete varit och är, för att vi bättre skall kunna förstå denna värld. Men visst Svensson, nog tycker också jag att Jan M haft för många tillbedjare snarare än jämbördiga samtalspartners runt sig; emellanåt.

  Men vem kan lastas för det?

 2. Kanske inte ett ordagrant myrdalcitat: ”Man bevarar ståndpunkt genom att ändra åsikt.” Det ligger faktiskt någonting i det. Att anpassa sig är inte detsamma som att vara anpassling.

 3. Svensson skriver också ”Det är skönt att han gått ur tiden och snart kommer att han följas av de 20 år yngre kultanhängarna”.

  Då jag är 15 år yngre än JM har jag kanske äran att räknas in i denna skara. Vår död är oundviklig liksom JM:s och, om jag inte tänker fel, även Svenssons. Men tiden fram till min död avser jag inte ägna åt att fundera på misshagliga personers död. Jag tänker, så gott jag förmår, ägna den åt folkbildning, och i sådant arbete ingår det också att kanske ta lärdom av något Svensson skrivit.

  Men jag får tillstå att bland de bloggar och nättidningar jag med stor behållning läser, ja där ingår inte Svenssons. Liksom JM inser jag, vilket jag hoppas att Knut L också gör, att om någon ”är en stor influenser” i Sverige så garanterar det på inget sätt en kvalitét som det svenska folket kan ha nytta av.

 4. Utmärkt om Myrdal varit en black om foten för den vänster som Svensson representerar. Vilken härligt blommande bitterhet denne Svensson exponerar! Han har nog inte så kul, om man säger…

  Klicken kring Clarté har också stora problem med Myrdal. Skall bli intressant att se hur de utvecklar den skånske professor-Nilssonska analysen av Myrdals väg mot de bruna. De klarade ju inte av att Myrdal skrev i Nya Tider. Det kortslöt sig för dem. Ändå är de akademiker, de flesta, gubevars. Men där ser man: även i de bästa familjer osv…

  Men det skall erkännas att i Clartés hovsamma minnesorden förnekades inte att Myrdal, före sitt avfall till de bruna, trots allt medverkade i Clarté då och då. Läget för Myrdals eftermäle är alltså inte nattsvart (mörkbrunt). För detta är vi tacksamma.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.