Jas till Libyen?

Det enda parti som säger nej till Jas-Gripen till Libyen är Sverigedemokraterna.

Som fredsvän och Socialdemokrat må man idag skämmas över vårt folkvalda parlament. Endast Åsa-Nisse-nazisterna säger nej till svenska ”humanitära” bombningar. Otroligt!

Visserligen har FN ställt sig bakom beslutet, men något tvång att delta i bombandet finns knappast. Det faktum att de fem ekonomiska jättarna Kina, Ryssland, Brasilien, Indien och Tyskland lade ner sina röster pekar mot framtida motsättningar.

Medierna skruvar upp vedergällningsstämningar där sans, vett och en smula balans i politiken helt förintas.

Förutom att Khadaffi (eller nya despoter) kommer att kunna vinna poänger på den internationella scenen, kommer Åsa-Nisse-nazisterna att klättra vidare på de andra partiernas bekostnad här hemma.

Läs också: DN 2011-03-17, Clarté-bloggen 2011-03-19

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

... är läst 532 gånger!

  4 kommentarer for “Jas till Libyen?

 1. Bo Persson, Piteå skriver:

  Varför detta ”Otroligt”-utrop, Knut? Har du glömt ISAF? Det tåget hoppade alla från vänsterpartiet till moderaterna också på, när det begav sig. Och idag snart tio år senare och riksdagen senast – strax före jul – gav denna vår ISAF-insats ytterligare ett år, var det inget av dessa ursprungliga partier som röstade mot det beslutet.

  Jag måste säga att mot denna bakgrund hade jag blivit mycket förvånad om något av dessa partier inte hoppat på dagens Libyen-tåg. ”Otroligt” hade jag kanske till och med utropat.

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Ja, med tanke på hur långt bort alliansfrihet, neutralitet och tredjevärlden-perspektiv försvunnit i dammolnet bakom oss, medges att mitt utrop kan uppfattas som aningen yrvaket.

 3. Olof Rydström skriver:

  Jag är fortfarande i ett chocktillstånd. Hela den etablerade intellektuella vänstern verkar ha kollapsat under krigshetsen. Det anses tydligen suspekt att ens vilja granska de allierades våldsutövning.

 4. Bo Persson, Piteå skriver:

  ”Otroligt”, säger Knut. ”Chocktillstånd”, säger Olof. Är det bara vi som jobbat med Afghanistan i tio år som inte är förvånade?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.