JIMMIE ÅKESSON SKITER I SVERIGE

“Sverigedemokraternas toppar har med sin nationalism och invandringskritik effektivt utnyttjat ett fält i svensk politik som lämnades fritt när alla andra hoppade på det framrusande nyliberala tåget. Deras retorik tilltalar många av de människor som vill se ett Sverige där medborgarskapet faktiskt kommer med ett innehåll av både skyldigheter och rättigheter. Människor som lämnas vind för våg när kapitalet drar utomlands och välfärden raseras.”

Så skriver Jenny Tedjeza i Proletärens ledarkrönika i veckan >>

  5 kommentarer for “JIMMIE ÅKESSON SKITER I SVERIGE

 1. Jan Arvid Götesson
  2019-02-15 kl. 2:03

  Man kan försöksvis se saken på ett annat sätt. Om vi bortser från vad sverigedemokraterna har för sig, kan man tänka sig att en väljare som är mot nyliberal globalism likväl menar att EU-utträde knappast är möjligt nu, eller att inte mycket vore vunnet därmed. Finge Sverige ungefär samma ställning som Norge, vad vore vunnet med det? (Frågan är inte retorisk.)

 2. Bo Persson
  2019-02-15 kl. 11:20

  Jan Arvid G!
  Om man som jag inte kan se att det idag finns något hållbart alternativ till den suveräna territorialstaten, så blir din fråga inte särskilt relevant.

 3. Jan Arvid Götesson
  2019-02-15 kl. 20:59

  Bo P!
  Jag håller med om att det inte finns något hållbart alternativ till den suveräna territorialstaten. Men är det påvisat att den suveräna territorialstaten är oförenlig med medlemskap i EU?

 4. Bo Persson
  2019-02-15 kl. 22:38

  Jan Arvid G!
  Om vi är suveräna enbart när alla våra lagar är stiftade i riksdagen så är vi inte suveräna när vi är med i EU.

 5. Anders Åberg
  2019-02-19 kl. 12:55

  Bra artikel av Jenny Tedjeza. Vi måste ständigt göra vad vi kan för att slå hål på myten om SD som ett alternativ till etablissemanget.

  Det förtjänar också att igen påpeka att SD:s framgång sannolikt är en direkt följd av att både riksdagspartierna och överhetsstyrda media vägrar att peka ut skattesänkningarna och privatiseringarna som dom verkliga bovarna bakom slakten av välfärden.

  För alla som hämtar sin politiska information från SVT och större tidningar, vilket lär vara den absoluta majoriteten av svenska folket, ser det enda valet ut att stå mellan fortsatt nermontering av välfärden och att kasta ut invandrarna.

  MSM har kommit tokigt billigt undan med sitt ansvar för rasismens spridande i vårt land och det är hög tid att sätta lampan på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.