JOHAN CRONEMAN: KAN VI FÅ VETA HUR ”NÄRA” KRIGET ÄR EGENTLIGEN, SVT?

2
9285

Johan Croneman kan du läsa här (om du har DN-prenumeration).

Som extra bonus här även Carl Klebergs i SVT propagandistiska förenklingar:

Carl Kleberg SVT-paly

Föregående artikelVipeholm och folkhemmet
Nästa artikelLARS DRAKE: FOLK OCH FÖRSVAR 2024 – ENSIDIGT HYCKLANDE OCH KRIGSHETSANDE

2 KOMMENTARER

 1. Klebergs förklaring är ju ren och skär USA-propaganda. Hur kan Public Service släppa igenom sådant. Det är väst som haft ekonomisk krigföring alltsedan 2014 mot Ryssland. Väst deltar aktivt i Ukraina genom underrättelseverksamhet, instruktörer på backen och kanske också operatörer på luftförsvaret, satelliter, målriktning o s v. Putin har ju rätt på alla de punkter Kleberg avfärdar som ryska fantasier. Karln borde entledigas eller överföras till DN kanske. Skrämmande dålig rapportering.

 2. Det är ju märkligt att vi har totalt faktaresistenta så kallade public service-medier i Sverige. Det måste bero på att Sverige nu kallas för en “liberal demokrati”. I en liberal demokrati är yttrande- och mediefrihet ett problem som hotar just den liberala demokratin. I en demokrati däremot är yttrande- och mediefrihet en grundförutsättning som respekteras och värnas.

  Den statsfinansierade US-Amerikanska tankesmedjan Rand Corporation har i åtminstone två rapporter från 2019 berättat hur USA ska agera för att försvaga Ryssland och få till en regimförändring, d v s avsätta Putin. I dessa planer ingår bl a sanktioner och beväpning av Ukraina.

  Du kan själv läsa rapporterna här:
  Overextending and Unbalancing Russia
  Extending Russia

  Att SVT och SR blundar för detta är inte mindre än en skandal.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.