Krönika i DN 19 augusti

Föregående artikelMen hur blir det sedan?
Nästa artikelFörst värnplikten, sedan skolplikten och snart också yttrandefriheten

9 KOMMENTARER

 1. Som när vi, jag och min lagvidriga hustru, var på besök hos hennes syster och svåger för ett antal år sedan. De är ett hundälskande och -ägande par, särskilt förtjusta i stora chäfrar. En av dessa sprang fram mot min sambo, som har en inbiten (!) skräck för attackerande hundar. Hon försöker fly varpå systern ryter i: ”VAR INTE RÄDD DÅ!”

 2. Betalvägg på DN. Vi som inte är stockholmare och prenumeranter på denna tidning har ingen glädje av sådana inlägg.

 3. Jösses?! Den systern… är ungefär lika hänsynsfull som en del hundägare i mina krokar. De som promenerar sina hundar bland andra människor utan att hålla dem kopplade, så att de kan springa fritt och nosa överallt, men även sätta skräck i just de människor som är hundrädda. Jag blir vansinnig när jag ser sånt, men brukar ”bara” låtsas att jag är lite hundrädd jag med och dels ta rejält avstånd från hunden när jag möter den och dels blänga lite extra på ägaren och se om hen fattar vinken. Vilket de ibland gör, men lika ofta inte.

  ”Men min hund är jättesnäll och älskar alla!”

  Okej? Vem bryr sig? Har DU en fobi? Jag är inte socio- eller psykopat (jag har utretts) men det vore ”kul” att utsätta dem för sin värsta skräck och säga till dem att sluta larva sig, det är inte farligt egentligen!

  Kanske brutalt, men en del behöver en liten knäpp på näsan och inse att för vissa är deras älskade lilla vovve farligare än Cujo. Och hänsyn är en grej.

 4. Rolf N!
  DN har varit bra på det här. Det kostar inget att vara provansluten på nätet i en månad, men sedan måste man komma ihåg att avsluta denna innan provmånaden tar slut. Som jag vet finns sedan ingen spärr som gör att manövern inte kan återupprepas efter någon månad.

 5. Dennis Z! Menar du ”såvitt” du vet, eller ”att” du vet?

  För jag har tidigare försökt upprepa gratis prova-på-pren på DN men fick beskedet/felmeddelandet att det endast gällde nya prenumeranter. Så jag fick använda ett annat mejlkonto för en andra testperiod.

  Nu är det ju inget världsproblem; det är enklare att skapa ett nytt mejlkonto än att skriva en kommentar.

 6. Till er som klagar på ”betalväggar”: Vem eller vilka ska betala er läsning? De som köper reklamplats, skattebetalarna och/eller de som redan prenumererar?

  Ber er observera att jag är inte enbart insinuant, jag är nyfiken också.

 7. J-P Stråhle!
  Jag är sjukskriven med en ekonomi som är körd i botten och går minus nästan varje månad. Efter att ha kunnat följa många av de jag följer på YT eller öppna artiklar har nu många flyttat till Substack och lagt det mesta bakom betalväggen. Med tanke på antalet journalister och skribenter jag följer, eller skulle vilja följa, skulle det kosta en mindre förmögenhet varje månad, åtminstone för min ekonomi. Det är det ena.

  Det andra är att det kanske är lite lättare att få en diskussion om en artikel om den är lätt att komma åt för alla och envar. Visst kan jag skapa en ny mejladress och lösa det med en ny gratisperiod, men då riskerar jag att trots larm och kalendrar missa att säga upp den i tid och få en faktura, eller så kan jag ta en tur till biblioteket om jag har en bra dag, men som sagt; då är det enklare att strunta i att engagera sig i den artikeln. Och det är trist.

  Och var går gränsen för vilka/hur många tjänster man måste betala för för att vara med i ”det offentliga torget” och diskutera viktiga frågor?

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.