Johan och Martin fria!

0
164
kkkkk

Aftonbladet rapporterar just nu med reporter på plats. Ekot meddelar just att deras benådning nu bekräftats av landets justitieminister. Nu kommer de hem, äntligen!

Det har varit en lång väntan för alla. Främst för deras anhöriga, men också för oss som känner någon av dem.

Jag mötte Martin när han kom till Folket i Bild och vi satt i redaktionskommittén. Martin var en handlingskraftig person med kreativa idéer. Han fick saker ur händerna. ”Ok, det kan jag göra”, sa han ofta. Jag häpnade över hur mycket han kunde pressa in i en halvtidstjänst. Han var en frisk, orädd och ungdomlig fläkt från yttervärlden.

Han var helt i politisk fas med FiB, men skruvade sin långa lekamen på pinnstolen under FiB:s något sävliga beslutsgångar. Han förstod dock att det FiB också representerade en omsprungen men nödvändig folkrörelsedemokratisk hållning, som alltid varit aningen problematisk att kombinera med konstnärligt och kreativt arbete. Han teg och led och gjorde fantastiska insatser på många sätt för FiB.

Äntligen kommer de hem och kan återta sitt berättande där de blev avbrutna den där dagen i juli förra året då de besköts av etiopisk militär och togs till fånga. Jag ser verkligen fram emot Johans och Martins egna berättelser, som de tvingats hålla inne med ett helt år. Bäva månde alla Lundinare.

Välkomna!

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , ,

Föregående artikelVilks, Jamtli och yttrandefriheten
Nästa artikelÄn faller skolan fritt
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.