JOSEPH BORELL: SVÄLT ANVÄNDS AV ISRAEL SOM VAPEN MOT PALESTINIERNA

0
97

”Gaza hotas inte av svält, utan tusentals familjer i Gaza svälter redan idag! Kansler Schultz sa till premiärminister Netanyahu att vi kan inte acceptera att se på när palestinierna svälter. Vad kan vi göra åt detta? Kan vi bara stå och se på? Svälten är inte ett resultat av en katastrof. Den är helt enkelt framkallad av människor. Av vem? Jo, Israel har provocerat fram svälten. Hundratals lastbilar väntar på att få köra in i Gaza. Mat för flera månader väntar vi gränsövergången på den egyptiska sidan. Det handlar om politisk vilja. Israel måste öppna gränsen till Egypten. Det är oacceptabelt att svält används i krigföring.”

Hur reagerade EU på Borells kraftfulla uttalande? Jo, man beslutade att införa sanktioner mot Hamas och bosättare på Västbanken! Men det är varken Hamas eller bosättarna som avgör om gränsövergången till Egypten skall öppnas och mat kan föras in till de svältande. Det visar EU i ett nötskal. Är det någon som har sett kommentarer till detta i svensk media?

Föregående artikelOm den svenska russofobin
Nästa artikelRädslans nakna ansikte
Jan Fredriksson
Började sitt arbetsliv som snickare. Läste vidare och studerade etnologi vid Lunds universitet, skrev doktorsavhandlingen "Politisk kultur och samhällsengagemang". Var redaktör för antologin "Vardagens politik" (Nordiska museet), "Folkhemmets sociala ingenjörer" (Carlssons förlag), "Att vinna med 96 procent" (Tankesmedjan Tiden) samt för ytterligare 35 olika dokumentationsprojekt.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.