Kameleonten växlar färg efter omgivningen

Det i mitt tycke märkliga evenemang som i flera år avhållits på ABF i Stockholm – Socialistiskt forum – har blivit allt mer framträdande i vänsterdebatterna. Där har alla (i alla fall många) samlas. Från att ha varit en tummelplats för allmänt välmenande vänsterposörer har politiskt kontroversiellt stoff som Afghanistan, Irak, Indien, folkrättsfrågor, krigsprotester, vapenexport, fredsarbete i allmänhet och Natomotstånd trängt sig in. Nu är det slut på det.

I år passerades gränsen för vad ”socialisterna” och dess chef Göran Eriksson kan få syssla med. Föreningen Syriensolidaritet skulle ordna ett seminarium om utvecklingen i Syrien. Meningen var att föra fram en annan än den gängse mediabilden, en mer problematiserad bild än den förenklade ”att det förtryckta folket gör ett rättfärdigt uppror mot en despotisk envåldshärskande Bashar al-Assad-regim. Jag har tidigare skrivit om att Syrienfrågan är komplicerad och jag hör till dem som inser att främmande makter är djupt inblandade i det verkliga kriget på marken och framhållit Kofi Annans plan som i alla fall ett litet halmstrå på en väg mot fred. Därför vill jag ha saken belyst från olika håll. Det satte nu ABF:s Göran Eriksson stopp för. Det är djupt olyckligt.

Göran Eriksson förklarar sitt agerande i Aftonbladet 2012-11-30. Dagen innan fanns en artikel i Aftonbladet av folkpartisten Fredrik Malm där Syriensolidaritet utpeka som ”ett rent och skärt stödnätverk för Syriens diktator Bashar al-Assad och hans regim”. Det har nog haft sin betydelse. Socialisten Svensson och av Per Gudmundsson i SvD har ryckt ut till tystnadens och Erikssons försvar.

”Socialister” kan alltså ha vilken färg som helst.

Läs även: Anders Romelsjö, Stefan Lindgren, Mohamed Omar, Dan Kotka.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

Föregående artikelVem är vem?
Nästa artikelKattungar och samlag
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

3 KOMMENTARER

  1. Den hycklande humanitära interventionen – intervju med Diana Johnstone av den iranske journalisten Kourosh Ziabari om fredspriset 2012, EU:s censur av TV-sändningar, yttrandefriheten, krigsplanerna mot Syrien och ”humanitär intervention”.

    Knut Lindelöf om att ABF Stockholm stoppar kritiskt Syrien-möte: Kameleontiskt forum;

    Erik Göthe, red.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.