KAN INTE SVERIGES UTRIKESMINISTER GÖRA SITT JOBB?

“Ygeman har, liksom Linde, missuppfattat sin roll som regeringsmedlemmar. Det finns i bägge fallen stor journalistisk kompetens i vårt land, som kan ta hand om beskyllningar mot Sverige från annat land och misstänksamhet från Sverige mot tredje land. När det senare skedde visade det sig hur litet Ygeman hade på fötter. Linde hade lämpligen kunnat avvakta utgången av corobekämpningen i Sverige. Låt sakkunskapen tala!”

Anders Björnssonalliansfriheten.se

... är läst 777 gånger!

  4 kommentarer for “KAN INTE SVERIGES UTRIKESMINISTER GÖRA SITT JOBB?

 1. Leif Stålhammer skriver:

  Någon förvånad? “Assad måste bort” och Sverige stöder Trumpens man i Venezuela. Levererar vapen och flygledningstjänster till Saudi Arabien och Emiraten.

 2. Bengt Svensson skriver:

  Igår såg jag på Aftonbladets nyhetssida inslaget där Trump “attackerar” Sverige. Trump gillar ju att hålla långa utläggningar om allt möjligt, där TV-publiken kan följa hans slingrande tankebanor med alla dess avbrott, omtagningar och upprepningar.

  Inslaget om Sverige var inget undantag men heller ingen attack. Han besvarade en fråga om vad han ansåg om Sveriges sätt att hantera krisen. Bl a sa han att Sverige var ett mycket disciplinerat land (underförstått: till skillnad från oss) och hade valt en annan linje, vilket han uppenbarligen respekterade. Han stod också i nära kontakt med den svenska regeringen. Det verkade vara därifrån han fått intrycket av mycket lidande (suffering) i Sverige. Talet var snarare defensivt än en attack.

  Många av Trumps väljare är ju helt emot alla tvång som införts mot företag, folksamlingar etc. Flera kyrkor bryter mot reglerna och firar påsk som vanligt. “Varken Satan (= de ofta demokratiska guvernörerna) eller något virus kan hindra oss!”

 3. Anders Persson skriver:

  Vi får inte vara så överdrivet respektabla emot det fria ordet, tryckfriheten, tredje statsmaktens nödvändighet o s v att vi inte kan kosta på oss att kritisera tidningsbranschens olater. Ett är att med rubriker förvränga vad som sedan korrekt står i brödtexten.

  En gång för länge sedan sade jag i en intervju i en tidning att SMHI borde förbättra sina fjällväderprognoser, detta efter olyckan i Anarisfjällen.

  “Meteorolog till attack mot SMHI” stod det i rubriken ovanför ett helt korrekt återgivande vad jag diplomatiskt yttrat.

  Jag fick problem efter detta eftersom folk på SMHI trodde att jag verkligen attackerat SMHI, ehuru de inte själva kunde se det i texten.

  När jag 2004 hade skrivit en mycket seriös artikel till SvD om hur Sverige på 50-talet var först i världen med datamaskinsprognoser av vädret, sattes rubriken “På 50-talet hade vi i alla fall tur med vädret” – efter någon populär pjäs på TV.

 4. Dennis Zackrisson skriver:

  “Vi hade i alla fall tur med vädret”

  Således en filmkomedi från 1980 av Kjell Sundvall om familjen Backlunds semester i husvagn och de bekanta vedermödorna därav. Den kan i alla fall, som tur är, avnjutas på svtplay om man klickar på länken ovan.

  Och vi vet ju även att SMHIs framgångar beror mer på skicklighet än tur. Vilket väl också är turligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.