KANADENSISK GENERAL – TREVOR KADIER – PÅSTÅS GRIPEN I FLYKTFÖRSÖK FRÅN AZOVSTAL

Den kanadensiske generalen Trevor Kadier, som fram till nu suttit fast i Azovstal-fabriken i Mariupol, tillfångatogs av ryska styrkor när han försökte fly genom ett avlopp. Generalen uppges vara ”skaparen av ebolaviruset”. Han anklagades också i Kanada för sexuella trakasserier, som han inte dömts för. En källa uppger att han i dag förts till Moskva för att ställas inför rätta. Knapphändiga uppgifter, men mer lär komma om detta.

En franskspråkig källa

... är läst 685 gånger!

  9 kommentarer for “KANADENSISK GENERAL – TREVOR KADIER – PÅSTÅS GRIPEN I FLYKTFÖRSÖK FRÅN AZOVSTAL

 1. Dennis Zackrisson skriver:

  Kan det vara en av de verkligt viktiga imperialistiska hantlangarna som har fångats sittande i skiten?

 2. Elsa Lundblad skriver:

  Nån info om svensken som sitter/satt med sina kompisar i Azovstal?

 3. Björn Nilsson skriver:

  Ut genom avloppet – det är ju symboliskt!

  Länken till den franskspråkiga sajten fungerade inte för mig. Men det finns en del andra länkar om man söker på Trevor Kadier. Vad som saknas ännu är en officiell bekräftelse från ryska myndigheter om att man har mannen i förvar. Ansvarade han för biolabb-verksamhet lär han ligga väldigt illa till i en kommande rättegång om krigsförbrytelser. Men som sagt: fram med namnet så vi vet!

 4. Jan Arvid Götesson skriver:

  Varför skriver redaktionen och kommentatorerna ”Trevor Kadier” när personen heter ”Trevor Cadieu”?

 5. Dennis Zackrisson skriver:

  För min del är svaret enkelt: Jag skrev det jag sökte och fick svar på. Men jag vet att det kan vara en hel del problem med kanadensisk etymologi p g a (minst) tvåspråkigheten där. Och jag vet att du, Jan Arvid G, vurmar för alla de små (och en del lite större) indianspråken, därav (minst) i föregående mening.

 6. Jan Arvid Götesson skriver:

  Dennis Z! Nej, att Kanada har engelska och franska som likställda officiella språk förklarar nog inte att en offentlig person som avgångne (och i Kanada föremål för polisutredning om sexualbrott) Trevor Cadieu blir ”Trevor Kadier”. Jag tror att förklaringen är intressantare än så.

 7. Torbjörn Lindh skriver:

  Det korrekta namnet är Trevor John Cadieu. Cadieu avgick nyligen, efter anklagelser om sexuella trakasserier. Det är känt att han därefter uppehållit sig i Ukraina.

 8. Björn Nilsson skriver:

  Kan Kadier vara ett Cadieu som gått via kyrillisk skrift och sedan kommit tillbaka till latinska alfabetet i något förvanskad form?

 9. Robin Rodin skriver:

  Så är det troligen Björn. Och om han hade gripits av Putins hantlangare skulle han nog redan vara i TV på parad…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.