KANSKE DETTA KAN FÅ BILDEN ATT KLARNA?

1
432

Kära vänner och politiska ovänner!

Ukraina har redan förlorat kriget. Fronten i östra Ukraina håller på att falla samman. Mer västerländska vapen kan inte ändra på detta. Ukrainas har nu brist på stridsvilliga män (och kvinnor). Det enda som återstår nu är att skicka Natosoldater, alltså även svenska unga tjejer och killar, till en säker död. Låt oss slippa uppleva den dagen. Vidare stöd till detta vansinneskrig är inte bara grymt, det är bortkastat. All den prestige som våra ledande politiker i Sverige och i EU investerat i detta antiryska megaprojekt kommer att skapa enorma svårigheten framöver. Låt oss därför sätta stopp för det pågående vansinnet innan allt går upp i rök.

Ni som ännu låter er informeras (och skrämmas) av våra stora medier rekommenderas att lyssna till följande samtal mellan Amy Goodman och den kloke professorn Jeffrey Sachs på den kända amerikanska vänsterkanalen Democracy Now! Kanske kommer då bilden att klarna?

Den oro och känsla av overklighet som ni säkert många gånger känt över det vapenspäckade och krigiska nyhetsflödet i DN och SR/SVT kommer snart att förändras. Tänk att du inte ska vara sist att fatta det. Satsa nu 23 minuter av ditt liv på Amy Goodman och Jeffrey Sachs. Det är minst lika viktigt som att vi alla måste förstå vad som håller på att hända med klimatet.

Jag skulle uppskatta mycket om du efter att ha lyssnat kunde skicka en kort (eller lång) kommentar.

Föregående artikelAlla glada efter EU-parlamentsvalet, men för vad?
Nästa artikelVad hade Pål Jonsson på Shangri-La-dialogen att göra?
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Sachs är klar, tydlig och pedagogisk. Han rekapitulerar historien som ledde fram till dagens situation och det jag särskilt noterade var hans berättelse om tiden som ekonomisk rådgivare till Gorbatjov och Jeltsin och hur förvånad han blev när USA struntade i hans råd. Och att han därefter drog sig ur. Han ger ett intryck av hederlighet och ärlighet i den här intervjun och av andra jag hört. Intervjun borde ligga till grund för samtal i SVT:s Utrikesbyrån, men det är förstås uteslutet!

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.