Åren har hunnit ikapp mig
Länge levde jag i ett tidlöst tillstånd
Allt var här och nu
Livet kände inga gränser
Det förflutna låg bakom mig
Framtiden var det som väntade
Lika ofta som jag gick på gatorna här hemma
gick jag på Istanbuls eller Atens gator
Rhodos var min hemö
Jag simmade som en fisk
i främmande vatten och språk
Världen tillhörde mig
Tills plötsligt min ålder lade sig i mitt liv
Värken satte in sina skruvar i benen och axlarna
fötterna började protestera
Hotellrum byttes mot sjuksalar
Tiden som för mig varit ett armbandsur
som ibland måste ställas om
började mätas i olika medicinintag
Det var heller ingen tröst
att många av mna vänner
– som ännu inte hunnit paradera i dödsannonserna –
har liknande problem.
Härom dagen åt jag lunch
med en flickvän
Hon sa att hon skulle fylla 85
men hennes ögon strålade av livskraft
Livslågan kompromissar inte

Peter Curman

Peter Curman, född 3 januari 1941 i Stockholm, författare och kritiker, kulturchef på Stockholmstidningen 1981-1983 och på Aftonbladet 1983-1986 och ordförande för Sveriges Författarförbund 1988-1995 och för KLYS från 1995.

Föregående artikelWallenberg – den eviga frågan
Nästa artikelFör flyktingarnas och Europas skull …
Peter Curman
Peter Curman var författare och poet. Curman var en av initiativtagarna till Författarcentrum 1967, och till bokförlaget Podium 1998. Han var kulturchef på Stockholmstidningen 1981–1983 och på Aftonbladet 1983–1986 samt ordförande för Sveriges Författarförbund 1988–1995 och för KLYS från 1995.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.