Här har vi nu alla en möjlighet att ta del av ett annat perspektiv på vår värld än de vi serveras varje dag i våra dominerande medier. Indiern Vijay Prashad – kommunisten (på sitt eget intressant vis) med glimten i ögat – målar i breda penseldrag bilden av det enorma hotet från nya allianser som nu plötsligt uppstår i kölvattnet av USA:s uppladdning mot Kina (USA, Storbritannien och Australien för kärnenergidrivna u-båtar). Och! om vänsterns syn på dagens Kina.

Vilken kontakt med publiken! Vilket retoriskt flyt! Njut och fundera.

Föregående artikelFRISKOLEBRANSCHEN – ETT LÖNSAMT LURENDREJERI
Nästa artikelNILS MELZER ANALYSERAR RAPPORTEN FRÅN YAHOO NEWS OM CIA-PLANER PÅ KIDNAPPNING OCH AVRÄTTNING
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

 1. Under Vijays anförande var han på väg att säga ”The United States of…” då en poet i publiken fyllde i ”..of Amnesia”. Vijay sög på det ett tag.

  ”Amnesi är en medicinsk term som innebär en sjuklig oförmåga att komma ihåg eller att skapa minnen. Det finns flera typer av amnesi:
  • retrograd amnesi: oförmåga att återkalla befintliga minnen.
  • anterograd amnesi: att man från och med ett visst tillfälle inte längre förmår lära in vad som sker och alltså inte minns något räknat från den speciella tidpunkten och framåt. Båda typerna förekommer i varierande svårighetsgrad.”
  (Wikipedia)

  Kärt barn har många namn heter det. Tänk bara på könsorganen. Men detsamma gäller också de ”okära”. Tänk bara på Vargen (Ulven, Gråben). Huruvida det är fråga om retrograd eller anterograd amnesi för USA:s del är jag oförmögen att avgöra.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.