KINA: RYSKA DIPLOMATUTVISNINGAR SIGNALERAR EN RÅ SIDA I VÄSTS INTENSIONER

“Väst är bara en liten del av världen och är ingenstans i närheten av att vara det globalas representant, som de en gång ansåg sig vara. De tysta minoriteterna i det internationella samfundet måste få insikt om detta, samt i handling visa den för världen. I Skripal-fallet har allmänheten inte fått veta sanningen, och den brittiska regeringen har ännu inte presenterat ett enda bevis som motiverar deras anklagelser mot Ryssland.

Det är grundläggande att anklagelser från ett land mot ett annat, som inte är resultat av en grundlig och professionell utredning, inte bör godtas. Att utvisa diplomater under sådana omständigheter är en form av ociviliserat beteende som omedelbart måste upphöra.”

Så kommenterade Kina den 27 mars Skipal-fallet i Global Times (i Redax’ översättning). Läs hela artikeln här.

  2 kommentarer for “KINA: RYSKA DIPLOMATUTVISNINGAR SIGNALERAR EN RÅ SIDA I VÄSTS INTENSIONER

  1. Dennis Zackrisson skriver:

    När rådande maktförhållanden i världen förskjuts så att gamla härskare ser sitt “imperium” hela tiden naggas i kanten och att de på alla områden inte bara riskerar att bli utan också faktiskt blir förbisprungna i den tekniska och ekonomiska utvecklingen händer något som berör oss alla. Vi tvingas till ett ställningstagande mellan framtiden och dåtiden. Mellan att se bakåt eller framåt. Motsättningarna ökar på alltfler områden då huvudmotsättningen i världen förändras. Krig om handel och s k “mänskliga rättigheter” (eller t o m om handel med mänskliga rättigheter) hotar eller utbryter redan på olika håll runtom i världen.

    Vem skriver, annat än snusförnuftiga krönikor, om detta?

  2. Leif Stålhammer skriver:

    Jag tycker Pål Steigan skriver förnuftiga artiklar i ämnet. Rekommenderas. Amerikanska ICH har också mycket läsvärda texter i bl a detta ämne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.