George Galloway är en engelsk vänsterpolitiker, f d MP för Labour, som nu med sin ovanliga formuleringsförmåga och klara ståndpunkter ägnar sig nu åt mediedebatter, här i sin egen talkshow på YouTube.

När får vi denna diskussion i något svenskt massmedium?

Föregående artikelÄr politik främst en fråga om värdegrund?
Nästa artikelFN: ”KLIMATFÖRÄNDRINGARNA KOMMER FORTARE OCH ÄR MER OMFATTANDE ÄN VÄNTAT”

1 KOMMENTAR

  1. Ett bra alternativ för att balansera diskussionen om Kina

    Brittiske f.d. parlamentsledamoten Galloways diskussionsprogram på Youtube är riktigt informativt och bra. Det visade han när han nyligen tog upp temat om det kinesiska initiativet BRI – ”Belt and Road Initiative”. Då var den hysteriska Kina-oron borta samtidigt som olika åsikter och aspekter på Kinas BRI kom fram, d v s både positiva och negativa. För den som är genuint intresserad av den ekonomiska utvecklingen i hela världen är kunskap om BRI ett måste. Var och en som följt de gamla kolonialmakternas och US:s försök att pressa på för ekonomiskt inflytande i tredje världen, d v s det som tidigare var den extremt fattiga världen, förstår att Kinas mjuka sätt att närma sig dessa länder med investeringsförslag måste bli en succé.

    Att man på sikt ska vara observant på tecken på stormaktsfasoner från Kinas sida är självklart, men där är vi inte ännu.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.