”WASHINGTON — Officiella USA-tjänstemän misstänker att stora Kina-byggda lastkranar i amerikanska hamnar över hela landet, även använda av militären, kan vara osynliga kinesiska spionverktyg…”

Det är första delen av ingressen på en artikel i Wall Street Journal bakom betalvägg. Läs mer om saken på Big News Network.

Föregående artikelVi förlorar våra fredsaktivisthjältar precis när vi behöver dem som mest
Nästa artikelALLIANSFRIHET FÖR SVENSKT SJÄLVBESTÄMMANDE

10 KOMMENTARER

 1. Det mesta går väl att använda i hetsen inför det ståndande kriget mot Kina. Kom ihåg grundregeln som gäller Kina (och Ryssland och några till): Gör Kina något dåligt så är det dåligt, gör Kina något bra så är det också dåligt!

 2. Björn Nilsson!
  Vill du slå vad med mig om hundra tusen kronor (i dagens penningvärde) om att krig icke utbrutit mellan Förenta staterna inom femton år (till 6 mars 2038)?

 3. 2038 är jag förmodligen otillgänglig p g a åldersskäl, och permanent bosatt i en urnlund. Möjligen är jag i en annan rymd och diskuterar mervärdet och profitkvotens fallande tendens med Marx i stället. Vadslagning och spel&dobbel är inte min melodi.

  Möjligen kan man definiera redan dagens läge som krig. Mordiska sanktioner och grova inblandningar i andra länders interna angelägenheter, som USA håller på med är av den typen.

  Vadslagningen av den här typen har ett problem: det kan gå som när min förfader Johannes Bureus slog vad med någon annan gubbe om när världens undergång skulle inträffa. Insatsen var deras gårdar. Världen gick inte under, och jag vet inte om de bara glömde saken och gnetade vidare. – Kanske USA kommer på att det inte fungerar att angripa Kina, och inställer operationen. Vad vet jag?

 4. Björn N!
  Precis! Som många noterar nu så är USA i ekonomisk och militär nedgång. Militärt kommer Kina att komma ikapp och gå om USA snart, vilket föranleder amerikanska tankesmedjor och militärer att säga att USA måste ha krig med Kina, inte ”om” eller ”eventuellt”, utan senast 2025.

  Inget nytt för oss som hänger med i (riktiga, och inte propagandamedia i väst) nyheter, men säkert en chock för vissa andra.

 5. Björn N!
  Dagen och timmen vet icke jag heller, men doge jag kunde skulden belasta mitt dödsbo. Det vore lättförtjänta pengar för dig eller dina efterkommande, ty du är ju säker på saken (”det ståndande kriget mot Kina”). Ogillar spel och dobbel gör också jag, men vi kunde väl göra ett undantag och ”sätta pengarna där vårt tal är”?

 6. Skulle nog avråda herrarna från sådan vadslagning. Dels kan det vara svårt nog att avgöra och definera vad som är krig eller mindre krigshandlingar. Ett massivt fullskaligt krig är nog osannolikt.

  Och å andra sidan är vadslagning att legalt betrakta som något slags ”gentlemens agreement” och ett förlorat vad behöver inte betalas. Även om man skrivit något dokument kommer inte samhället, i form av tingsrätt-kronofogde, hjälpa till med att driva in en sådan skuld.
  Och vem påstår att USA har problem med sin ekonomi, allt tyder väl på att den går bra, BNP per capita är ca 5 x Kina. I stället är det nog Kina som kan se massiva problem nu, ettbarnspolitiken börjar nu synas så att denna fåtaliga generation börjar bilda ett hål i mitten för de i arbetsför ålder som ska försörja både de yngre och de äldre generationerna.

 7. Lennart P!
  Just därför, att det blefve en hedersskuld, funnes ingen risk för lindelof.nu:s politiska långtidsprognostiker, att ingå vadet med mig.

  Jag höjer insatsen till två hundra tusen. Ni, mina ärade meddebattörer, må gärna dela på summan och taga, låt säga, femti tusen kronor hvar. Därest någon skulle aflida, och jag vore vid lif år 2038, blefve det en treflig present till Edra barnbarn eller barnbarnsbarn.

  Det kunna de behöfva, eftersom Sverige snart kommer att dragas ned i misär tillsammans med Förenta staterna och Västvärlden, som vi läst i lindelof.nu. Ett litet flyttbidrag till en soligare pol i den uppstigande multipolära världen.

 8. Jan Arvid G!
  Vadslagning kan väl vara OK, men jag förstår inte riktigt varför du ställer förslaget till Björn N?

  Jag kan inte se att det är någon annan på bloggen som tagit upp mina vid tillfälle upptagna tankarna på ett kommande krigsutbrott med anledning av opinionens splittring i tre (3) delar av USA (öst- och västkust samt däremellan).

  Eller hur ska vi annars tolka vadslagsämnet ”att krig icke utbrutit mellan Förenta Staterna”?

  Är sammanhållning en starkare kraft än lokala/regionala maktanspråk. Det är en hel del faktorer att hålla i huvudet när vi kalkylerar förutsättningar för att inbördeskrig inte ska bryta ut på andra sidan Atlanten. Och till sammanhållande krafter får vi nog ändå räkna in Nato just när det gäller den frågan.

  Om det skulle bli ett eskalerande av de globala motsättningarna till någon form av krigshandlingar kan det naturligtvis verka både splittrande och enande. Svårt att säga hur det blir men en uppenbar risk är naturligtvis att Jan Arvid G:ss tidsperspektiv måhända kan bli fullständigt överspelat och vi slipper oroa oss för någonting.

 9. Dennis Z, ett ord föll bort. Jag skickade in en kommentar som sade ”att krig icke utbrutit mellan Förenta staterna och Folkrepubliken Kina inom femton år”. En felaktig version, som jag sökte avstyra, nådde tydligen redaktören. Jag vidgade erbjudandet till alla mina meddebattörer 2023-03-07 9:02. Du må gärna teckna dig för hela beloppet på två hundra tusen kronor.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.