Köksarbete

Sedan en tid håller jag på att renovera köket från kalla backen ända upp i taket. Det började tidigt i höst med att Dan Söderberg hjälpte mig att ta upp det gamla golvet. Där fann jag den mumifierade grävlingen. Sedan utgrävning, ventilering av grundmuren, ny trossbotten mellan de gamla stockarna, vindspärr, isolering och så på med golvet igen.

Så blev det dags för själva inredningen. Endast vedspisen stod kvar på sin plats, allt annat var utrivet. Steg för steg har det växt fram. Väggpanel, nytt tak, ny diskbänksbänk, nytt högskåp för ugn, kyl/frys – allt platsbyggt på mitt sätt. Jag älskar råplan 22 mm i olika bredder. Praktiskt taget allt är byggt med detta lösvirke. Jag lyxade till det med en bänkskiva i 40 mm tjock ekstav för 2015 kr på Bauhaus, men den räcker till en nästan en m lång köksö, som också ska färdigställas så småningom.
Dagens IKEA-leverans    Idag levererades ugn, spishäll och en kyl/frys från IKEA. Två glada gubbar lyfte in prylarna och jag kvitterade leveranssedlarna. Satte genast igång att bygga färdigt inredningen i högskåpet som ska hålla ugnen och kyl/frysen på plats. Det passade perfekt. Skönt att mina beräkningar varit riktiga. Så är nämligen sällan fallet.
Problemet som kvarstår är att få tag i en rörkrökare som kan komma och göra de återstående kopplingsjobben så att vattent kommer igång. 2010 timliter från den nyborrade brunnen ska snart forsa i kranarna.
Tillfredsställelsen av att ha klarat av dessa ganska svåra snickerier är stor. De hjälper mig att fördra den svåra väntetiden på att förläggaren ska komma med ett besked om hur vi ska hantera mitt bokmanus. För honom går tiden fort, för mig går den mycket sakta – samtidigt som jag tycker skolan fort försvinner utom räckhåll. Jag vill så gärna få mitt “examensarbete” avklarat, alltså mitt formella avslut av ett kanske alltför långt skolliv. Därefter ska jag kunna andas lite firare – tror jag.

... är läst 353 gånger!

  2 kommentarer for “Köksarbete

  1. Anita Lilja-Stenholm skriver:

    Snyggt jobbat! “Ett välgjort arbetes belöning är att ha gjort det själv” – Emerson

  2. Knut Lindelöf skriver:

    Kul att du kollar in mina jobb. Det här gjordes för flera år sedan. Lägger in gamla blogginlägg i nya bloggen. God fortsättning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.