”Vi kräver att nazister skall undantas från organisationsfriheten. […] Det handlar inte om en inskränkning av demokratin, utan ett värnande av demokratin och principen om alla människors lika värde. Kravet på förbud av nazistiska organisationer vilar på två grundfundament – segrarna över fascismen och över kolonialismen.”

Kommunistiska partiet ansluter sig nu genom en lång ledare i partiorganet Proletären till liberala etablissemangets attacker på organisationsfriheten. Vänster är sorgligt nog inte alltid vänster…

Föregående artikelFascism 2.0
Nästa artikelEn naturkatastrof, värre än missväxtåren 1866–67

2 KOMMENTARER

 1. Som sagt; där binder de ris åt egen rygg. Mycket , mycket tråkigt. Troligen en rest av vänstersekterismen som de burit på sedan 1970. Myrdal hävdar att han är yttrandefrihetsfundamentalist och det tror jag är den enda möjliga ståndpunkten nu när den nya hyperglobala fascismen växer. Den går inte i Nordfronts kläder eller tåg, om man säger…

 2. Som vanligt saknas preciseringar och motfrågor.

  Hur exakt ska rättsväsendet kunna avgöra om en organisation är nazistisk? Namn, stadgar, åsikter, symboler, beteende, gärningar?

  Allt utom åsikter går att förändra och dölja, men om personen/organisationen vill dölja sina åsikter är de omöjliga att avslöja, om så vore även med tortyr.

  Vår nuvarande lagstiftning innehåller paragrafer mot alla de gärningar som t ex NMR begått senaste året och som vi allmänt skulle velat stoppa.
  Problemet är polisens bristande vaksamhet, prioriteringar och kanske resurser.
  Den som tror att en lag hux flux skulle trolla bort det obehagliga fenomenet, kommer att bli besviken. I stället kommer diskussionen under lagstiftningsprocessen att ge rikligt med reklam åt dem man vill förbjuda.
  Tyskland har som bekant förbud mot nazistiska organisationer. Innebär det att nazism inte förekommer i Tyskland?

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.