KORTEN PÅ BORDET I U-BÅTSFRÅGAN!

4
Svensk U-båt (Bild: Försvarsmakten)

”Vi, som på olika sätt har varit inblandade under årtionden i den dramatiska och uppslitande ubåtsdebatten, anser att hemlighetsmakeriet runt påstådda ubåtskränkningar från 80-talet och framåt måste upphöra.  Vi måste få klarhet i ubåtsfrågan. Den har alltför länge infekterat svensk försvars- och säkerhetspolitik.”

Så inleder fyra centralt placerade debattörer – Sven Hirdman, Mathias Mossberg, Sune Olofson och Pierre Schori i ett originalinlägg på alliansfriheten.se.

Föregående artikelÄntligen! Nu kommer Afrikavärmen
Nästa artikelResa genom Palestina i november 2019 (3) – Möte med Bassem Tamimi

4 KOMMENTARER

 1. Bra att Ola Tunanders nyutkomna och gedigna arbete om det svenska ubåtskriget lyfts fram av dessa kompetenta personer! Den bör bli något av en bibel på området och bör definitivt sätta stopp för Marinens vilseledande desinformation.

 2. Ubåtsfrågan är för den politiska högern vad migrationsfrågan är för vänstern – en helig ko!

  Så här menar jag: Alla som försiktigt antyder att migrationspolitiken särskilt före 2015 var för generös misstänkliggörs genast av vänsterdebattörer som fördolda SD-sympatisörer och därmed rasister eller t o m fascister. Skribenterna av den här försiktiga artikeln kommer absolut av högerdebattörer stämplas som omväxlande gamla sovjetmedlöpare, Putinkramare eller t o m KGB-agenter. Det har jag själv upplevt från en person som stod mig mycket nära!

  Varför har ingen påpekat detta: Om den enda ovedersägligt konstaterade främmande ubåten (Gåsefjärden 1981) inte bergsäkert var ett medvetet intrång – något som flera kunniga debattörer genom åren ifrågasatt – hur mycket finns då kvar av bevis på ”systematiska sovjetisk-ryska ubåtskränkningar”?

  Avslutningsvis vill jag påpeka att jag inte på minsta sätt är Sovjet- eller Putinkramare!

 3. Har just börjat läsa boken. Det är som vanligt då det gäller Tunander ytterst läsvärt. Ett gott bevis för att han träffar rätt i den här frågan är att han blivit närmast hånad av delar av marinledningen (Gustafsson m fl).

  Personligen anser jag att frågan om Hårsfjärden 1982 avgjordes i och med Uppdrag Gransknings program 2008.

 4. Jag tänkte på Dirk Pohlmanns film. Nu då SVT inte tänker sända den, innebär det då att de sitter på ensamrätten och att ingen annan kan visa den?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.