Märkte idag att jag gick omkring och gnolade på musikslingorna ur Ronja Rövardotter. Efter att ha misslyckats fånga ur minnet vid pianot googlade jag och fann denna. Jag njöt igen lika mycket av det här som då i mitten av 80-talet (filmen kom 1984), kongenial musik av Björn Isfält. Vilken höjdare!

Varsågoda! Vem gör något sådant idag?

Föregående artikelEn kvarts rädisa är inte att leka med (2)
Nästa artikelÅrhundradets uppgörelse lägger till ordet ”Nya” till det 4000 år gamla namnet

3 KOMMENTARER

  1. Antagligen är jag inte så allmänbildad och har kanske inte ens sett filmen, eftersom jag ej känner igen musiken!

  2. Jag stötte ihop med ”Ronja” för ett tag sedan, d v s med Hanna Zetterberg, som spelade Ronja, i hennes professionella kapacitet (kommunikations-konsult). Kopplingen mellan en 45-årig kvinna och 11-åriga Ronja var inte omedelbart uppenbar, men jag blev nyfiken och frågade. Hon hade inte fortsatt karriären som barnskådespelare, och IMDb-databasen tar endast upp filmen om Ronja.

  3. Roligt detta med musiken. Det musikaliska uttrycket från Ronja-filmen har väl under 2000-talet mest förvaltats av Eurovision Song Contest (vilket väl egentligen borde döpas om till Eurovision SHOW Contest). Min hustru och jag såg första semifinalen i tisdags kväll och där var det fler bidrag som byggde på blandad körsång och olika typ av kampattribut. Inte minst Islands bidrag, som gick vidare till finalen och islänningarna har retat vissa genom att åka till Västbanken och uttala sig mot den israeliska militärockupationen (enligt tidningsuppgift).

    Annars är det väl Ukrainas vinnande bidrag med Ruslana (2004) och ryska babusjkorna (2012) som kan få exemplifiera genren, om vi inte vidgar våra famnar till hårdrockarna Lordi (2006), som kammade hem Finlands första vinst i tävlingen.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.